Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:18 Yorum: 0

Başkan Şirin: “Vatan sizlere minnettar”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ünvanı ile "Mareşal" rütbesi verilişinin 95. yıldönümü ve 19...

Başkan Şirin: “Vatan sizlere minnettar”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ünvanı ile "Mareşal" rütbesi verilişinin 95. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şirin, "Millet olarak şanlı bayrağımız altında, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu vatanın müdafaası için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımızın şeref madalyalarına borçluyuz. Şehitlerimizin kanları, gazilerimizin vatanseverlikleriyle kazanılan bu güzel milletin evlatları sizlere minnettar" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ünvanı ile "Mareşal" rütbesi verilişinin 95. yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gururu içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alarak göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin bu önemli gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Millet olarak şanlı bayrağımız altında, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak; bunu, dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, bugün de terörle mücadelede vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan, gazi olarak dönen kahraman evlatlarımızın vatanperverliklerine borçluyuz. "Şehitler nurlanmış; gaziler de onurlanmış askerlerdir" sözünün anlamında gizli olan bu şeref madalyası, Türkiye Cumhuriyeti'nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı dönemde Türk Milleti'nin pusulası olmaya devam etmektedir. Gaziler günü vesilesiyle, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan kahraman Türk Askeri'ni, emniyet mensuplarımızı, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimizi ve sonsuzluk yolculuğuna çıkmış kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; tedavileri devam eden fedakarlık timsali gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine minnetlerimi ve saygılarımı sunuyor, tüm şehit aileleri ve gazilerimizin geçmiş bayramını bir kez daha kutluyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber