Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 09:48 Yorum: 0

Başkan Uysal, Engelli Dernekleriyle Buluştu

Muratpaşa Belediyesi, kentteki engelli derneklerini biraraya getirdi. Muratpaşa Belediyesi, Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir...

Başkan Uysal, Engelli Dernekleriyle Buluştu

Muratpaşa Belediyesi, kentteki engelli derneklerini biraraya getirdi. Muratpaşa Belediyesi, Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kentteki engelli derneklerinin yönetim ve üyeleri ile biraraya geldi. Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Spor Yaşam Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, konuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

Engelsiz bir yaşam ideali konusunda farkındalığın geliştirilmesi açısından her günün önemli olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "bizler, engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya, erişebilir ve ulaşabilir bir kent için çalışıyoruz. Daha insanca bir yaşam yolunda hepimize başarılar diliyorum" dedi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI

Başkan Uysal; Down sendromlular 22 yaşüstü Türkiye Şampiyonası masa tenisi branşı bayanlarda 1. olan Benay Balcı ve erkeklerde Türkiye 2.'si olan Taygun Arı'yı, "Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan, ne kadar başarılı ve üretken olabildiklerinin en güzel kanıtı" diyerek kutladı.

'HAKLARIMIZI TALEP EDELİM'

Güzel binalar, yollar yaparak kalkınmışlık hissi yaratılabileceğine işaret eden Başkan Uysal, "Peki engelli insanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için ne yapıyoruz. Peki altta kalanın canı çıkmasın diye ne yapıyoruz. Türkiye genelinde, hangi partiden olursa olsun bütün yerel yönetimlerden ve genel kamu yönetiminden sonuna kadar haklarımızı talep etmek zorundayız."

BAŞKAN UYSAL İÇİN DOĞAÇLAMA ŞİİR OKUDU

Etkinliğe katılan Yaşam Akademi Derneği Üyeleri'nden down sendromlu Ömer Faruk Şeker (19), Başkan Uysal için doğaçlama şiir okudu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, Cahit Sıtkı Tarancı'nın Memleket İsterim şiirini seslendirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, sevgi gösterilerinde bulundukları Başkan Uysal'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Uysal, Engelli Dernekleriyle Buluştu

Başkan Uysal, Engelli Dernekleriyle Buluştu

Başkan Uysal, Engelli Dernekleriyle Buluştu

Başkan Uysal, Engelli Dernekleriyle Buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber