Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 17 Nisan 2014 - 17:13 Yorum: 0

Batman'da Turizm Haftası etkinliği

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünce gerçekleşterilen 38. Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri kıyısında yelkenli gösteri yapıldı

Batman'da Turizm Haftası etkinliği

BATMAN (AA) - Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünce gerçekleştirilen 38. Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri kıyısında yelkenli gösteri yapıldı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Demir ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dicle Nehri kıyısına varan grup, çektikleri halaylarla renkli görüntüler oluşturdu. Nehirde yelkenli gösteri yapmak üzere davet edilen Tatvan Yelken Kulübü üyeleri rüzgarın esmemesi üzerine zor anlar yaşadı.

Burada açıklama yapan Vali Yardımcısı Aksoy, çözüm süreciyle bölgede kültürel etkinliklerin arttığını belirterek, Ilısu Barajı'nın su tutmasıyla baraj gölü üzerinde su sporlarının da yapılabileceğini söyledi.

Aksoy, aktivite anlamında su sporlarının yapılabileceğini göstermek için Tatvan Yelken Kulübü'nü davet ettiklerini, ancak rüzgarın olmamasından dolayı şanssızlık yaşadıklarını belirtti.

Herkesin bölgeye gelerek hem doğal hem de kültürel zenginlikleri görmesi gerektiğini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

"Son bir buçuk yıldır devam eden barış süreci içerisinde bölgeye bir akın olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin her kesiminden gelen yerli turistin yanı sıra özellikle uzak doğudan turistler bölgemize akın ediyor. Son olarak dileğimiz bütün bu zenginlik ve güzelliklerin herkes tarafından tanınması ve görülmesidir. İnşallah bu bölgenin hafızalardaki yanlış algısını hepimiz değiştireceğiz. Son 30 yıldır Güneydoğu'da bir terör travması yaşanıyordu. O yüzden bugün Güneydoğu denildiği zaman insanların aklına terör geliyor. Bunun böyle olmadığını herkese göstermek zorundayız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber