Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Temmuz 2014 - 11:48 Yorum: 0

Bayram trafiğinde sabır, can ve mal kaybını önlüyor

İSKEF Eğitim ve Komite Başkanı Büyükçınar:

Bayram trafiğinde sabır, can ve mal kaybını önlüyor

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketlerine gidecek sürücülerin sabır ve dikkatinin, trafik kazalarını önleyeceği bildirildi. 

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (İSKEF) Eğitim ve Komite Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Çetin Büyükçınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramlarda şehirler arası trafiğin artığını söyledi.

Birçok vatandaşın bayramda memleketinde olmak için arife günü oruçlu şekilde yola çıkacağını belirten Büyükçınar, sürücülerin mümkünse sahurdan sonra trafiğe çıkmasını önerdi.

Uzun yolculuk yapacakların rahat kıyafetler giymesi gerektiğini aktaran Büyükçınar, şöyle konuştu:

"Ramazan dolayısıyla da sürücülere psikolojik açıdan tavsiyelerimiz oldu. Sürücüler açlığa bağlı uyku problemi çekebilirler. Sinirler normal günlere göre biraz daha gergin olabilir. Vatandaşlar bayrama gidiyorlar, ailelerine kavuşacakları için heyecan içerisinde oluyorlar. İstatistiklere göre en büyük kazalar ya sürücüler evden çıkarken ya da gidecekleri hedefe varırken oluyor. Bu da heyecan ve acelecilik faktöründen kaynaklanıyor. Bu konuda sürücülerin daha dikkatli ve sabırlı olması gerekiyor."

 

- "Sürücüler güzergah hesabı yapmalı"

 

Büyükçınar, sürücülerin mutlaka güzergah hesabı yapması ve kara yollarının sitesinde yer alan risk analizi haritalarını incelemesi gerektiğini söyledi.

Araç bakımı ve aracın eksikliklerinin giderilmesinin de önemli olduğunu dile getiren Büyükçınar, "Yedek lastik, çeki halatı, silecek suyu, lastikler özellikle kontrol edilmelidir" dedi.

Bayramda vatandaşların akrabalarına ve memleketteki ailelerine hediyelerle gittiklerini anımsatan Büyükçınar, ani bir fren halinde kurşun etkisi yaratacağı düşünülerek hediye paketlerinin aracın içerisine sabitlenmesi önerisinde bulundu.

Türkiye'deki birçok sürücüde genel sürücü davranışı eksikliği olduğunu vurgulayan Büyükçınar, şunları kaydetti:

"Sürücülerimiz her zaman ve özellikle bayram yolculuğunda emniyet kemeri takmalı. Bebek varsa bebek koltuğu bulundurmalı, telefonla konuşmamalı ve sürücüler direksiyonu iki eliyle kullanmalı. Öte yandan otobüslerde resmi mola saatleri vardır ancak özel araçlar sürücüleri üç saatte bir 30 dakikalık molalar verebilir. Bayram trafiği agresif bir trafiktir. Bayram yolculuğunda sabır ve dikkat, can ve mal kaybını önler."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber