Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

"Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam" Konferansı

SAKaRYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür Şube Müdürlüğü tarafından "Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam" konulu konferans düzenlendi.SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki...

'Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam' Konferansı

SAKaRYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür Şube Müdürlüğü tarafından "Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konferansta konuşan Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, down sendromu hakkında  bilgi verdi.

Ekmen, down sendromunun bir hastalık olmadığı ifade ederek, "Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın doğan 800 çocuktan birinin down sendromlu olma riski var. Bunun sebebinin ne olduğu hala bulunamamış. Bununla birlikte down sendromu hastalık değildir, bir çocuğun saçlarının sarı olması, gözlerinin mavi olması ya da çocuğun kıskanç olması gibi bir durum bu" dedi.

Derneğin çalışmalarına da değinen Ekmen, şunları söyledi:

"Bir hastanede klinik açılmasını sağladık, iki yıldır iş koçluğu projemiz var ve down sendromlu bireyleri gerçek işlere yerleştiriyoruz. Bu yıl bir akademi açtık, bu akademi ile 18 yaş üstü gençlerimize bağımsız yaşam eğitimleri veriyoruz. Biz down sendromlu bireylerin gidip iş yerlerinde çalışmasını istiyoruz, onların gerçek işler yapması için mücadele veriyoruz. Çalışması için gönderdiğimiz bir işletme eğer down sendromlu bireyi çalıştırmıyorsa ve ona iş vermiyorsa, o işletmeye bir daha yollamıyoruz."

Konferansın sonunda SAÜ Kültür Şube Müdürü Türkan Bilgin, Fulya Ekmen'e plaket takdim etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber