Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 14:13 Yorum: 0

Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayileri ile toplantı yapıldı

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünün düzenlediği Bitki Koruma Ürünleri-Gübre...

Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayileri ile toplantı yapıldı

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünün düzenlediği Bitki Koruma Ürünleri-Gübre Bayi Toplantısı ilçelerde faaliyet gösteren bayilerin katılımıyla yapıldı.

Toplantıya Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, bitki koruma ürünleri ve gübre konu sorumluları ziraat mühendisleri Suat Cantürk ve Esbat Kurt ile il genelinde faaliyet gösteren bayiler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yıldırımoğlu, bitki korumanın önemi ile bitki koruma ürünlerinin kullanımı ve sonuçları hakkında genel bilgiler verdi. Yıldırımoğlu, "Malatya bitkisel üretiminin önemli bir bölümü ihraç edildiğinden, ithal eden ülkeler tarafından yanlış uygulamalardan dolayı olumsuz sonuçlar ortaya çıkmaktadır. İnsan sağlığını ve çevreyi korumak ve bu problemlerin giderilmesi için, il müdürlüğümüz ile sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilen bitki koruma ürünleri ve gübre bayileri ile ortak çalışma sonucu netice alabileceğimiz kanaatindeyim. Özellikle yüzde 70-80 ihraç ettiğimiz kayısının iç ve dış piyasada rağbet görmesi için pestisit kalıntısı olmadan üretmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci tarafından Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) Bayi ve Gübre yönetmeliği hakkında görsel sunu yapılarak, yönetmelik hakkında bilgilendirme yapıldı. Bayilerin, bitki koruma ürünlerini reçetesiz ve Bakanlıkça belirlenen şartlar dışında satamayacaklarını belirten Günci, "Reçete ile satılan bitki koruma ürünlerinin kayıtlarının düzenli olarak tutulması ve reçetelerin 5 yıl süre ile saklanması zorunludur. BKÜ'lerin orijinal ambalajlarının bozulmadan satışının yapılması, bayilerin ilaçları gezici olarak iş yerleri ve depoları dışında satmamaları gerekmektedir. Üreticilerimizin Bakanlığımızdan izin almış bayilerden ve toptancılardan ilaç ve gübrelerini almaları kendi üretimlerinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Yönetmeliğe uymayan bayilere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgi maddeleri gereği idari para cezası uygulanacaktır" diye konuştu.

Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayileri ile toplantı yapıldı

Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayileri ile toplantı yapıldı

Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Bayileri ile toplantı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber