Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Mart 2015 - 19:53 Yorum: 0

"Boşluk'ta Bilinç" şemsiyelerle anlatıldı

Erzurum'da, evrende oluşan boşluğu yansıtmak amacıyla şemsiye temalı "Boşluk'ta Bilinç" sergisi açıldı

'Boşluk'ta Bilinç' şemsiyelerle anlatıldı

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmed Kavukcu'nun, evrende oluşan boşluğu yansıtmak için şemsiye temalı "Boşluk'ta Bilinç" sergisi açıldı.

Türkiye'nin değişik illeri ve Atatürk Üniversitesi'nde yaptığı birçok farklı sanat eseriyle tanınan Kavukcu'nun sanat galerisindeki sergi, 
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve diğer davetlilerden yoğun ilgi gördü.

Kavukcu, duvar ve zemini alüminyum folyo ile kaplanan salonda, tavana iplerle bağladığı ve yere bıraktığı yaklaşık 700 şemsiye ile galaksiler ve yıldızların evrende oluşturduğu boşluğa dikkat çekmeye çalıştı.

Kavukcu, yaptığı açıklamada, daha önceki çalışmalarının da aynı doğrultuda olduğunu söyledi. Aslında bunun evrensel boyutta bir "boşluk sorgulaması" olduğunu belirten Kavukcu, şunları kaydetti:

"Galaksinin, yıldızların oluşturduğu bir evrende en küçük birimdeki bir boşluk sorgulaması. İnsanın yaşamış olduğu en dar alanda ya da insanın iç doğasındaki sonsuz derinliğin bağlantılarını kurmaya çalışıyoruz. Şemsileri kullanmamdaki amaç hem bizim mimari ilişkilerimiz hem de evrendeki biçimsel yapılar üzerinde onlarla bağlantıları olması açından çok önemliydi. Çünkü galaksiler de yıldızlar da küreden oluşuyor. Şemsiye de küreyle ilişkili bir biçim. Ayrıca Türk mimarisiyle de ilişkili bir yönü var. Şemsiyenin insanın doğa olaylarına karşı korunmasını temsil eden bir yönü var." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber