Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Boydak Holding'de toplu sözleşme

KAYSERİ (AA) - Boydak Holding bünyesindeki mobilya, tekstil ve çelik iş grubuna üretim yapan şirketler ile taraf sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.Boydak...

Boydak Holding'de toplu sözleşme

KAYSERİ (AA) - Boydak Holding bünyesindeki mobilya, tekstil ve çelik iş grubuna üretim yapan şirketler ile taraf sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Boydak Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üç ayrı sendika ile gerçekleştirilen sözleşmede bu sendikalara bağlı işçilerin ücretlerinde 2015 yılı için ortalama yüzde 20'lik artışa karar verilerek, anlaşma sağlandı.

Türkiye’de sekiz ayrı sektörde 41 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Boydak Holding’in taraf sendikalar ile gerçekleştirdiği sözleşme kapsamında, mobilya, tekstil ve çelik iş grubu şirketlerinde çalışan işçilerin ücretlerinde toplamda yapılan yüzde 20’lik zam uygulamasının yanı sıra; kira, yemek, çocuk ve yakacak gibi sosyal yardım kalemlerinde de zam oranı seviyelerinde iyileştirme yapılacak.

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçi ve işveren temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla 2015 ve 2016 yıllarında uygulanacak  zamların, günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde Boydak Holding’in en önemli paydaşı olarak gördüğü çalışanlarına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber