Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Mart 2015 - 21:23 Yorum: 0

BTSO Başkanı İbrahim Burkay:

"Türkiye ev tekstili sektöründe 3 milyar doların üzerindeki ihracatıyla dünyanın en büyük ihracatçı 3'üncü ülkesi. Türkiye'de ev tekstili sektöründe çok güçlü markalar var, dünyaya hizmet eden Demor'da bunlardan bir tanesi"

BTSO Başkanı İbrahim Burkay:

MUĞLA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ev tekstili sektöründe 3 milyar doların üzerinde ihracatıyla dünyanın en büyük ihracatçı 3'üncü ülkesi olduğunu söyledi. 

BTSO ve Burkay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ev tekstil markası Demor Home Bodrum Mağazası'nın açılışında yaptığı konuşmada, ev tekstili ürünleri ihracatında Türkiye'nin önemli bir konumda olduğunu ve sektörde güçlü markaların bulunduğunu ev tekstili ihracatında Çin'in birinci, Hindistan'ın ikinci, Türkiye'nin ise üçüncü sırada yer aldığına işaret eden İbrahim Burkay, "Türkiye'nin ardından, İtalya, Almanya, İspanya geliyor. Türkiye, ev tekstili sektöründe 3 milyar doların üzerindeki ihracatıyla dünyanın en büyük ihracatçı 3'üncü ülkesi" dedi. 

Demor Home firması hakkında da bilgi veren Burkay, firmanın 57 ülkeye ihracat yaptığını kaydetti. Firmanın dünyada bin 700, Türkiye'de ise 250 noktada hizmet verdiğini ve son 7 yıldır Türkiye'de daha geniş kitlelere ulaştığını dile getiren Burkay, Bodrum'da da ilk merkezini açtıklarını kaydetti. 

ABD'de, Afrika, Ortadoğu bölgesinde birçok mağazaları olduğunu anlatan İbrahim Burkay, "Ev tekstili sektöründe Türkiye gerçekten kendi tasarımlarını, kendi teknolojisini kullanan çok güçlü bir altyapıya sahip. Bu altyapıyı dünyadaki tüketicilerin olduğu gibi Türkiye'deki tüketicilerin de hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon ise çok güçlü bir markanın Bodrum'a gelmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan tarafından mağazanın açılışı yapıldı. İbrahim Burkay, Gödekmerdan'a ve Kocadon'a Bursaspor forması hediye etti. Katılımcılar daha sonra mağazayı gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber