Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Eylül 2014 - 18:35 Yorum: 0

Bu sadece ABD'nin savaşı değil

ABD Başkanı Obama, Arap ülkelerinin de IŞİD'e karşı destek vermesinin, bu savaşın sadece ABD'nin bir savaşı olmadığını gösterdiğini söyledi.

Bu sadece ABD'nin savaşı değil

ABD Başkanı Barack Obama, dün gece Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyona Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katıldığını belirterek, 'Amerika, ortak güvenliğimiz için bu ülkelerle omuz omuza olmaktan gurur duymaktadır. Bu koalisyon, bunun sadece ABD'nin savaşı olmadığını açık bir biçimde gösterdi' dedi.

Obama, BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'a hareketinden evvela Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı birlikte mücadelenin süre alacağını fakat bu savaşın ABD, Ortadoğu ve dünyanın güvenliği için hayati önemde olduğunu vurguladı.

Obama, dün akşam kendi emriyle ABD Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmaya başladığına değinerek, daha evvela açıkladığı stratejiye bağlı olarak Suriye'de de operasyon yapacaklarını söylediğini hatırlattı.

ABD'nin geniş bir koalisyonun parçası şekilde bu operasyonları yürüteceğini söyleyen Obama, bu koalisyonun Ortadoğu halkları ve hükümetlerinin de IŞİD'i reddetiğini gösterdiğini anlatım etti. Obama, kendi açıkladıkları proje çerçevesinde Suriyeli muhaliflere ekipman ve eğitim desteği eda etmek için çabalarını artıracaklarını söyledi.

Obama, Suriyeli muhaliflerin sahada savaş edeceğini, kendilerinin de IŞİD'in finansmanını keseceklerini, yabancı savaşçıların alana giriş çıkışını engelleyeceklerini aktardı.

Dün gece El Kaide hedeflerine de operasyon yaptıklarını dile getiren Obama, ABD ve halkını tehdit eden teröristlere hiç bir yerde tolerans göstermeyeceklerini vurguladı.

Bu mücadelenin süre alacağını da dile getiren Obama, 'Tüm dünya, bölge ve ABD'nin güvenliği için bu terör örgüt ile mücadelede gerekenleri yapacağız' diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Keleş

ETİKETLER: Bu , sadece , ABDnin , savaşı , değil
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber