Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Mart 2015 - 09:53 Yorum: 0

Bursa 13'üncü Kitap Fuarı

Fuardaki sahaf standlarında özellikle Osmanlıca yazılmış kitap, dergi ve gazeteler rağbet görüyor

Bursa 13'üncü Kitap Fuarı

BURSA (AA) - Bursa'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Kitap Fuarı"nda, yeni dönemin eserlerin yanı sıra Osmanlı'dan kalma kitap, dergi ve gazeteler özellikle gençlerden ilgi görüyor.

TÜYAP Bursa Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki fuarda stant açan sahaf Süleyman Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle öğle saatlerinde okullardan gelen öğrencilerin etkinlik salonlarında yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

Tarihi gazete, dergi ve kitapları halkın beğenisine sunduklarını belirten Şahin, Osmanlıca günlük ve haftalık gazetelerin "en çok bakılanlar" arasında ilk sırada yer aldığını anlattı.

Şahin, satışa sundukları Osmanlıca kadın magazin gazetelerinin de ilgiyle karşılandığını dile getirerek, "Fiyatlarımızda yüzde 50 indirim yaptığımız için hem bakan hem de alan çok oluyor. Osmanlıcaya son yıllarda artan hassasiyet ve ilgi de satışlara olumlu yansıdı" dedi. 

Ellerinde, Vincenzo Abbondanza'nın 1786 tarihli "Osmanlı Tarihi" kitabının da bulunduğunu ifade eden Şahin, ayrıca yeni ciltlenmiş Mehmed Akif Ersoy'un 1933 yılından kalma baskılarından "Safahat" eserini satışa çıkardıklarını bildirdi.

Kitapların fiyatlarının 5 bin 500 liraya kadar çıktığı bilgisini veren Şahin, "Standımız yeterli olmadığı için bütün kitaplarımızı getiremedik. 100 yıl ve daha eski zamandan kalma gazete ve dergiler en fazla ilgi görenlerden. Fiyatları da uygun olduğu için alıcı buluyor. Özellikle kadınlara yönelik magazin gazete ve dergileri insanlara ilginç geliyor ve kitaplıklarında bulundurmak istiyorlar" diye konuştu.

Şahin, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarını konu alan tarihi kitaplara ilginin daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber