Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Güncel 02 Nisan 2015 - 12:23 Yorum: 0

Bursa'da asayiş

Uyuşturucu ticareti iddiası

Bursa'da asayiş

BURSA (AA) - Bursa'da, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 9 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekiplerince takibe alınan M.Ö'nün 9 kişiye uyuşturucu sattığı belirlendi.

İl merkezi ve 2 ilçede 9 şüpheliye ait 10 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hassas terazi, 15 gram kubar esrar, 10 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanımında yararlanılan düzenek ile kuru sıkı tabanca, şarjör ve 5 tabanca mermisi, ruhsatsız av tüfeği, 17 şişe sahte bandrollü içki ve 24 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

 

Zanlılar gözaltına alındı.

 

 

- Gemlik'te kaçak sigara operasyonu

 

Gemlik ilçesinde, kaçak sigara sattığı iddiasıyla 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerinde bir araçla kaçak sigara satıldığı ihbarını aldı.

Büyükkumla Mahallesi'nde bir markete şüpheli şekilde koli taşıyan 2 kişinin tespit edilmesi üzerine kimlik kontrolleri yapılarak, G.Ç. ve M.L.D'nin yanlarındaki kolinin kontrolü sonucu kaçak olduğu tespit edilen 80 paket muhtelif sigara, 165 paket puro, 5 paket tütün sarma kağıdı ve 4 paket cinsel uyarıcı hap bulundu.

Gözaltına alınan G.Ç. ve M.L.D, işlemleri tamamlandıktan sonra savcılık talimatıyla jandarma tarafından serbest bırakıldı.

 

 

- Orhangazi'de kaçak sigara operasyonu

 

Orhangazi ilçesinde 399 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, Yeniköy Mahallesi'nde bir araçla kaçak sigara satıldığı ihbarını aldı.

Söz konusu aracı durduran ekiplerin yaptığı aramalarda, 130 paket sigara ele geçirildi. Araç sürücüsü C.K'nın, sigaraları Yeniköy Mahallesi'nde O.E. ve oğlu E.E'den aldığını söylemesi üzerine E.E'nin evinde 269 paket daha kaçak sigara bulundu.

Gözaltına alınan C.K, O.E. ve E.E, işlemleri tamamlandıktan sonra savcılık talimatıyla jandarma tarafından serbest bırakıldı.

 

 

- Osmangazi'de 2 hırsızlık zanlısı tutuklandı

 

Osmangazi ilçesinde, hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, Kirazlı Mahallesi'nde bir iş yerinden hırsızlık yaptığı ileri sürülen V.B, E.E. ve Y.Ç'nin kimliklerini tespit etti.

E.E'ye ait evde söz konusu iş yerinden çalındığı tespit edilen yarı otomatik av tüfeği, 10 kavanoz bal, antika olduğu değerlendirilen bakır sürahi ve 2 adet tencere, cep telefonu ve 24 muhtelif malzeme ele geçirildi. Çalınan sucukların ise şüpheliler tarafından tüketildiği anlaşıldı.

İş yerinin sahibi Ö.E'ye teşhis ettirilen malzemelerden ona ait olanlar teslim edildi, diğerleri ise adli makamlara gönderildi.

Gözaltına alınan V.B. ve E.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Y.Ç'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

 

- Orhangazi'de hırsızlık operasyonu

 

Orhangazi ilçesinde, 2 hırsızlık zanlısı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bayırköy Mahallesi'nde devriye görevini yürüten jandarma ekipleri, S.A. ve E.A'nın bulunduğu aracı şüphe üzerine takibe aldı.

İlçe merkezi girişinde durdurulan araçta yapılan aramada, 6 akü, 63 adet ortalama 120 santimetre boyunda kablo, 4 eldiven ile  kablo kesme aleti bulundu.

Ekiplerin incelemesinde, üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti Karayolları (TCK) yazısı görülen akülerle ilgili Karayolları Bölge Şefi ile irtibata geçildi. Bayırköy Mahallesi civarında onlara ait 3 iş makinesi olduğunun öğrenilmesi üzerine bölgeye gidilerek araçlarda yapılan kontrollerde 6 akünün yerinde bulunmadığı belirlendi. Kabloların ise Türk Telekom firmasına ait olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan S.A. ve E.A, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

 

 

- Jandarma 2014'teki olayların yüzde 94'ünü aydınlattı

 

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2014 yılı içinde 9 bin 80 olayın meydana geldiği ve bunların yüzde 94’ünün aydınlatıldığı, 6 bin 998 şüphelinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Güvenlik Hizmet Modeli kapsamında, vatandaşların suçla mücadeleye aktif olarak katılmaları ve muhtemel olayların önlenmesi için yürütülen etkin mücadele sonucunda bir önceki yıla göre, haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı olaylarında yüzde 60, hayvan hırsızlığı olaylarında yüzde 59, otoban hırsızlık olaylarında yüzde 58, yağma olaylarında yüzde 57, evden hırsızlık olaylarında yüzde 25, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 23 ve iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 4 azalma görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uludağ Milli Park Bölgesinde tatil veya spor amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde bulunmalarını sağlamak maksadıyla 2014 yılında 323 kazaen yaralanma, mahsur kalma ve kaybolma olayına karışan mağdur şahsa Jandarma Arama Kurtarma Timi tarafından müdahale edilmiştir. Alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar sonucunda meydana gelen kazaen yaralanma, mahsur kalma ve kaybolma olaylarında mağdur olan kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında azalmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla icra edilen faaliyetler sonrasında 80 tabanca, 221 tabanca mühimmatı, 164 tüfek, 66 av tüfeği mühimmatı, 98 kesici alet, 204 bin 393 litre akaryakıt, 272 bin 281 gram esrar türevi, 112 bin 353 kök kenevir bitkisi, 4 bin 158 sentetik uyuşturucu hap, 4 bin 947 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 17 bin 730 paket sigara, 41 litre alkollü içki, 306 sahte para, bin 922 sikke, 128 adet muhtelif eski eser, 100 muhtelif kazı malzemesi, 2 bin 350 gram uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı, kamu düzeninin muhafaza edilmesi, emniyet ve asayişin sağlanması, can ve mal güvenliğinin temini, suçun önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanarak adalete teslim edilmesi amacıyla yetki ve sorumluluklarının bilincinde olarak etkin mücadelesine devam edecektir."

ETİKETLER: polis
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber