Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2014 - 14:53 Yorum: 0

Bursa'da işçilerden fabrika önünde eylem

BURSA (AA) - Bursa'da geçen yıl iflası açıklanan, Galatasaray'ın eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikası önünde toplanan işçiler, maaş...

Bursa'da işçilerden fabrika önünde eylem

BURSA (AA) - Bursa'da geçen yıl iflası açıklanan, Galatasaray'ın eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikası önünde toplanan işçiler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem ve basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına konuşan Tuncay Yılmaz, iflas ve tasfiye sonrası hak ettikleri yasal alacakların kendilerine ödenmediğini öne sürdü.

Özhan Canaydın döneminde fabrikanın çok parlak dönem yaşadığını dile getiren Yılmaz, bu süreçte maaş ve diğer alacaklarının hep zamanında ödendiğini kaydetti. 

Yılmaz, firmanın o  dönemde ciddi anlamda tekstil üretimi ve ihracatı gerçekleştirdiğini anlatarak, "Ancak Özhan Canaydın'ın vefatı sonrası firmamız günden güne kan kaybetti. Bu gerileyişte sorumluluk işçilerin değil üst yönetimindir" dedi.

Fabrikanın iflas ve tasfiyesi sonrası maaş ve tazminat alacaklarının ödeneceğine dair sözler verildiğini anlatan Yılmaz, "Özhan Canaydın sağ olsaydı bu duruma gelmezdik. Çünkü o toplum içinde başı dik gezebilmenin ne demek olduğunu iyi bilirdi. Bundan sonra artık hukuki ve sosyal yollarla organize olup, hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

Yılmaz, mağdur işçi sayısının 800 olduğunu, eyleme ise 100 kişinin katıldığını öne sürerek, "Bu eylemi yapmak bizi derinden üzüyor. Pek çok arkadaşımız merhum Özhan Canaydın'a saygılarından dolayı buraya gelmedi" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber