Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 08 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası

Köyceğiz Gölü'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası 1. etap yarışları tamamlandı

Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası

MUĞLA (AA) - Türkiye Kürek Federasyonunca (TKF) düzenlenen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası 1. etap yarışları tamamlandı.

Köyceğiz Gölü'ndeki şampiyonanın sonunda düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz Gölü'nün her şeyden önce su sporlarına müsait bir yer olduğunu söyledi.

Köyceğiz'de ilk kez Türkiye Şampiyonası'nın yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Çiçek, "Bu bir başlangıçtır. Biz şampiyonaların burada olmasını, uluslararası şampiyonaların burada yapılmasını diliyoruz. Burada olan eksikliklerin giderilmesi, yapılması gerekenler konusunda ilgililerle görüşeceğim. Önümüzdeki yarışlarda bunlar da inşallah tamamlanacak" dedi.

Çiçek, Muğla'nın kıyılarıyla birlikte muhteşem bir il olduğunu, Bodrum'da yelken, Fethiye'de bisiklet şampiyonalarının düzenlendiğini, Köyceğiz'de de kürek şampiyonasının düzenlenmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Sporun her dalının çok önemli olduğunu belirten Çiçek, "Onun için siz sporcular, yeter ki spor yapın ve dünyada birinci olmaya, kupa almaya çalışın. Dünyada Türk bayrağını dalgalandırın ve İstiklal marşımızı okutun. Biz imkanları sizler için seferber ederiz. Şampiyonaya katılan, dereceye giren, giremeyen herkese teşekkür ediyor sizleri kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından dereceye giren takımların madalya ve kupaları Vali Amir Çiçek, Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Bekir Çeker, Kürek Federasyonu temsilcileri, protokol üyeleri ve kulüp temsilcilerinin katıldığı törenle verildi.

Şampiyonada ilk 3'e giren takımlar şöyle:

Deniz Küreği kategorisinde, Sinop Karadeniz Yelken birinciliği, İznikspor ikinciliği, Beşiktaş üçüncülüğü elde etti.

Federe Üniversite Kulüpleri kadınlar kategorisinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi birinci, Koç Üniversitesi ikinci oldu.

Federe Üniversite Kulüpleri erkekler kategorisinde birinciliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ikinciliği Boğaziçi Üniversitesi, üçüncülüğü ise Kadir Has Üniversitesi kazandı.

Hafif Kilo Kadınlarda Fenerbahçe birinci, Galatasaray ikinci, Sakarya Gençlik üçüncü oldu.

Hafif Kilo Erkeklerde ise birinciliği Galatasaray, ikinciliği Fenerbahçe, üçüncülüğü Fenerbahçe (B) elde etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber