Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Eylül 2016 - 15:53 Yorum: 0

Çağrı Merkezi’nin yeni sistemiyle vatandaşlar sorunlarına daha hızlı çözüm buluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Çağrı Merkezi'nde hayata geçirilen "Hizmet Talep Yönetim Sistemi" ile vatandaşlar, sorunlarına daha hızlı çözüm buluyor.

Çağrı Merkezi’nin yeni sistemiyle vatandaşlar sorunlarına daha hızlı çözüm buluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Çağrı Merkezi'nde hayata geçirilen "Hizmet Talep Yönetim Sistemi" ile vatandaşlar, sorunlarına daha hızlı çözüm buluyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıl ilk defa kurulan ve Mersinlilerin talep ve şikayetlerini 7/24 ulaştırabildikleri 444 2 153 Çağrı Merkezi'nde yeni kullanılmaya başlanan "Hizmet Talep Yönetim Sistemi" hakkında Büyükşehir Belediyesi ve sisteme dahil olan 9 ilçe belediyesi personeline hizmet içi eğitim verildi. Eğitimde, belediyelerin birbirleriyle daha koordineli ve aktif olarak çalışmaları ve vatandaş taleplerine daha hızlı müdahale edebilmeleri için geliştirilen yeni sistem hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Hizmet Talep Yönetim Sistemi ile vatandaşlar şikayet, talep ve önerilerini daha hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaştırabiliyor ve sorunlarına çözüm bulabiliyor.

Yeni sistemle hizmet talepleri Çağrı Merkezi tarafından alındıktan sonra yazılım üzerinden yürütülerek, yapılan işler kayıt altına alınabiliyor. Sistem sayesinde ilçelerdeki çağrı merkezine düşen çağrılarla ilgili iş yükü azaltılarak, bu iş yükü Büyükşehir Belediyesi tarafından üstleniliyor. Kısa mesajlı bildirim sistemi ile de vatandaşlara ve personele anında bildirim sağlanabiliyor. Kurulan kriz masası ile hangi tür talebin hangi ilçe ya da şube ile ilgili olduğu bilgisi mevzuat araştırması yapılarak ortaya çıkarılıyor ve anlaşmazlıklar önleniyor. Vatandaşlar kendisine sistem tarafından tahsis edilen talep takip numarasını kullanarak, talebinin hangi ilçe ya da müdürlük tarafından değerlendirildiğini de görebiliyor.

Kurulan bu sistem ile ihbar, talep ya da şikayetlerin daha hızlı çözüme kavuşturulması, vatandaş memnuniyeti kazanılması ve vatandaşların tüm ilçe belediyelerinin hizmetleriyle ilgili bilgi sahibi olabilmesi amaçlanıyor. Şeffaflık ilkesi ile hayata geçirilen sistem ile işlerin daha düzenli takibi, vatandaşlardan gelen şikayetlerin ve memnuniyetsizliğin azaltılması, belediyelerin birbiriyle koordineli çalışması, belediyelerin sorumluluk alanları ile ilgili karışıklığın ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber