Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Mart 2014 - 12:15 Yorum: 0

Çanakkale Zaferi medeniyet yürüyüşümüzün ilham kaynadı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mehmetçiğin dünya tarihine geçen bu destanı, şanla ve şerefle yazdığını söyledi.

Çanakkale Zaferi medeniyet yürüyüşümüzün ilham kaynadı

MALATYA 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mehmetçiğin dünya tarihine geçen bu destanı, şanla ve şerefle yazdığını söyledi.

Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

18 Mart, dünya tarihinde; bundan 99 yıl önce Mehmetçiğin tarihe şanla ve şerefle, ''Çanakkale geçilmez'' diye tüm dünyaya öğrettiği şanlı destanın günüdür.

Ülkenin kurtuluşu ve bağımsızlığı için vatanın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek vücut olan vatan evlatlarının canlarını, kanlarını seve seve verdikleri bu zafer, tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen halkımız, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından üstün tuttuğu vatan topraklarını, daima canı ve kanı pahasına korumuştur. Çanakkale Zaferi de Mehmetçiğin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst düzeyde ortaya koyduğu bir destandır. 

Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü vesilesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber