Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 06 Mayıs 2016 - 14:28 Yorum: 0

Can dündar ve Erdem Gül Davasında Karar Açıklanabilir

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül, haklarında açılan davada savcının mütalaasına karşın savunma yaptı.

Can dündar ve Erdem Gül Davasında Karar Açıklanabilir

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül, haklarında açılan davada savcının mütalaasına karşın savunma yaptı. Avukatların mütalaaya karşın beyanları ile devam eden duruşmada, mütalaaya karşın beyanların bitmesi halinde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında siyasal ve askeri casusluk suçundan açılan davanın görülmesine İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Mahkemenin kapalı oturum kararı gereği duruşmada, sanıkların dışında Gül ve Dündar'ın eşleri ve avukatlar yer aldı. Duruşmada şikayetçiler MİT ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen birer avukat hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından Dündar ve Gül'ün avukatları savcının mütalaada casusluk suçundan ceza istemediğini bu nedenle kapalılık kararının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, bu talebi reddetti. Duruşmada daha sonra savcı celse arasında mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcının mütalaasını okumasının ardından Dündar ve Gül mütalaaya karşın savunmalarını yaptı. Beraatlerine karar verilmesini talep eden Dündar ve Gül'ün ardından avukatları söz alarak savcının görüşüne karşın beyanda bulundu. Öğlen arası verilen duruşmada aranın ardından avukatların beyanlarının alınmasına devam edilecek. Avukatların beyanlarını tamamlaması halinde mahkemenin bugün davaya ilişkin kararını açıklaması bekleniyor.

CELSE ARASINDA MÜTALAA AÇIKLANMIŞTI

Davanın celse arasında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı Evliya Çalışkan, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki'Silahlı Terör Örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarıyla ilgili dosyanın ayrılmasını talep etmişti.

Sanık Can Dündar'ın "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak" eylemleri nedeniyle, 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Çalışkan, Erdem Gül'ün ise "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" eylemi nedeniyle, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber