Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

Cezaevinde tiyatro gösterisi

Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Törelerin Kini" tiyatro oyunu sahnelendi

Cezaevinde tiyatro gösterisi

TRABZON (AA) - Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklular, "Törelerin Kini" adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Cezaevindeki hükümlü ve tutuklularca kurulan Tiyatro Kolu tarafından E tipi Kapalı Ceza infaz Kurumunda sahnelenen oyun, beğeni topladı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, oyun sonrasında yaptığı konuşmada, toplum olarak belli sıkıntılar, öfkeler, duygular ve eğitim alanında belirli eksiklikler yaşandığını söyledi.

Yaşanan eksikliklerin hayata travma olarak yansıdığını dile getiren Öz, "Bunun sonucunda maalesef bazı kader mahkumlarımız dört duvar arasında bu sıkıntılı hayatı yaşamak zorunda kalıyor. Bizler istiyoruz ki burada sahnelenen oyunlardan dersler alalım. Sahnelenen oyundaki olaylar yaşanmasın ve bu tarz toplumsal travmalardan kurtulalım" dedi.

Öz, cezaevlerinin boş kalmasını istediklerini de vurgulayarak, "İnsanlarımızla kardeşlik ve huzur içerisinde törenin, cahilliğin, öfkenin ve kinin olmadığı bir toplumda hep birlikte yaşayalım" ifadesini kullandı.

Etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, bazı daire amirleri ve çok sayıda hükümlü ile tutuklu katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber