Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 22 Ocak 2018 - 13:33 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Afrin operasyonuna ilişkin, "Türkiye'nin bir an önce içinde bulunduğu uluslararası...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Afrin operasyonuna ilişkin, "Türkiye'nin bir an önce içinde bulunduğu uluslararası atmosferi ve kaypak uluslararası siyasi konjonktürü dikkate alarak hızlı davranması önem taşımaktadır" dedi.

Yılmaz, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, Afrin operasyonuna katılan askerlerin güvenliğinin, başarısının kendileri için önemini vurgulayarak, "Bu noktada iktidar ile muhalefet arasındaki ayrım kalkıyor, ülkenin çıkarları ön plana çıkıyor. Bölge çalkantılı, uluslararası güçlerin işgali altında ve Suriye'de siyasi çözüm perspektifi hayli zorlaşmış durumda. Türkiye kendi sınır güvenliğini, emniyetini sağlamak zorunda. Elbette gönül isterdi ki, Suriye konusundaki siyaset Türkiye'yi bu noktaya getirmemiş olsun. Güney sınırımızdaki gelişmeler, ABD'nin oradaki sorumsuz ve provokatif adımları, Rusya'nın oportünist yaklaşımı, İran'ın arazideki mevcudiyeti, terör örgütleri ve Esad'ın cılız durumu Suriye'de kaotik durumu ortaya çıkarmış ve ister istemez ülkemizin güvenliği ön plana çıkmıştır. Bizim temennimiz, Mehmetçiğimizin burnu kanamadan operasyonu başarılı şekilde tamamlanması ve terör unsurlarının sınırımızdan arındırılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, diplomatik faaliyetlerin güçlendirilmesine işaret ederek, "Böyle bir karar tasarısı ABD o bölgeyi işgal ederken, Rusya o bölgede üsler elde ederken Fransa'nın aklına gelmedi. Bu karar tasarısının arkasına saklanmış ülkelerin olduğunu biliyoruz. Diplomatik çabaların hızlandırılması ve Türkiye'ye karşı bir bloklaşmanın oluşmasının engellenmesi önem taşıyor. Bu karar tasarısında aklı selim davranılır ve niyeti aşan ifadeler yer almaz. Türkiye'nin bir an önce içinde bulunduğu uluslararası atmosferi ve kaypak uluslararası siyasi konjonktürü dikkate alarak hızlı davranması önem taşımaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber