Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 16:28 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

"Adana'da bulunan tırlarda füze ve füze rampası vardı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

DİYARBAKIR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adana'da durdurulan tırlarda füze ve füze rampası bulunduğunu iddia etti. 

Tanrıkulu, Diyarbakır'da partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında, Adana'da durdurulan tırlarla ilgili gizli belgelerin bulunduğunu, tırların Suriye'ye savaş malzemesi götürdüğünü ileri sürdü.

Tırlar konusunun ilgili merciler tarafından yeniden incelenmesi gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, "Adana'da bulunan tırlarda füze ve füze rampası vardı. Ağır savaş silahları ortaya çıktı. Şoförlerin beyanlarına göre Esenboğa Havalimanı'nda yabancı uyruklu uçaklardan tırlara yüklendi. Bu silahlar kime gitti, bunu başbakan açıklamak zorunda" diye konuştu.

Tırlardaki malzemelerin El Kaide ve IŞİD'e gönderildiğini savunan Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Küresel teröristlere savaş araçları gönderildi. Bu silahlar Katar'dan geldi ve Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderildi. Bunların gizli kaydı bulunmaktadır. Silahlar savaş suçu kapsamındadır."

Gazetecilerin Şanlıurfa'da Suriye sınırından askere ateş açılması ile ilgili sorusu üzerine Tanrıkulu, askerlerin şehit edilmesi olayında IŞİD'in bağlantısı olduğunu iddia ederek, "IŞİD, Suriye'de palazlandı, lojistik üs olarak Türkiye'yi kullandı. IŞİD Türkiye'de halen örgütlüdür, merkezleri Gaziantep'tedir" ifadelerini kullandı. 

Emniyette paralel yapı ile ilgili operasyonun Başbakanın talimatıyla yapıldığını ileri süren Tanrıkulu, operasyonu yürüten savcı ve hakimleri manidar bulduklarını belirtti.

Tanrıkulu, "Operasyonun zamanlaması hukuksuzdur. İnsanların sabah erken saatlerde gözaltına alınmasına karşıyız" şeklinde konuştu. 

 İsrail'in Filistin'e saldırıları bitene kadar hükümetin İsrail ile ticari ilişkilerini bir ay boyunca sembolik olarak askıya alması gerektiğini dile getiren Tanrıkulu, "Başbakan 2004 yılında ABD'de İsrail ile ilişkilerimiz iyiyken nişan aldım diyor. Filistin'deki olaylar bitene kadar manevi olarak o nişanı askıya alması lazım" dedi. 

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında cuma günü Diyarbakır'a geleceğini kaydeden Tanrıkulu, İhsanoğlu'nun kentte sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşüp iftar programına katılacağını aktardı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber