Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

"298 sayılı kanunun 149/A ve 55/A maddelerini kaldırarak doğrudan doğruya YSK'nın denetimi olmaksızın, havuz medyasının saatlerce hiç bir denetime tabi olmadan iktidar propagandasını yapacağı bir seçim sistemini Türkiye'ye oturtma peşindeler"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "298 sayılı kanunun 149/A ve 55/A maddelerini kaldırarak doğrudan doğruya YSK'nın denetimi olmaksızın, havuz medyasının saatlerce hiç bir denetime tabi olmadan iktidar propagandasını yapacağı bir seçim sistemini Türkiye'ye oturtma peşindeler" dedi. 

Tezcan, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, milletvekili aday adaylarının belirleneceği eğilim yoklamasına katılmak için kente geldiğini söyledi.

Hükumetin, seçimlere gidilirken, Türkiye'de Yüksek Seçim Kurumu (YSK) olmadan bir seçim yaptırmak istediğini ileri süren Tezcan, bu doğrultuda 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 149/A ve 55/A maddelerinin kaldırılmak istendiğini savundu.

Tezcan, bütün partilere yönelik dengeli yayın ilkesinin hedef alındığını iddia ederek, "AKP, özellikle seçimlerde özel radyo ve televizyonların propaganda sürecinde bütün siyasal partilere dengeli ve adil yayıncılık ilkeleri çerçevesinde yer vermesi hükmünü kaldırarak, doğrudan yandaş medyanın ve havuz medyasının sadece iktidarın propagandasını yapacağı bir seçim sistemi getirmek istiyor. Bu YSK'yı seçim dışına çıkarmaktır. Bu YSK denetimi olmadan Türkiye'de propagandanın kontrolsüz bir şekilde yürütülmesinin önünü açmak demektir" dedi.

Bu doğrultuda torba yasaya yeni bir hüküm getirileceğini iddia eden Tezcan, şöyle devam etti:

"298 sayılı kanunun 149/A ve 55/A maddelerini kaldırarak doğrudan doğruya YSK'nın denetimi olmaksızın, havuz medyasının saatlerce hiç bir denetime tabi olmadan iktidar propagandasını yapacağı bir seçim sistemini Türkiye'ye oturtma peşindeler. İfadelerine göre torba yasaya bu maddeyi ekleyip seçim kanunun 55/A ve 149/A maddelerini kaldırmayı planlıyorlar. İç Güvenlik Paketi hangi anlayışla getiriliyorsa, bu değişiklik de aynı anlayışla getiriliyor. İktidar, kendi dışında hiç kimsenin sesinin duyulmasını veya verilmesini istemediği bir siyaset düzeni yaratmaya çalışıyor. Buna karşı hep beraber mücadele edeceğiz."

- Gül'ün adaylığı

Tezcan, bir gazetecinin "Abdullah Gül'ün milletvekili aday adayı olması AK Parti'de bir kabuk değişikliğine sebep olur mu?" şeklindeki sorusuna, "Bizim siyaset ahlakımızda ve kültürümüzde başka partilerin iç hesaplaşmaları üzerine siyaset kurgulama anlayışı yoktur. O yüzden AKP içerisinde ister sayın Abdullah Gül milletvekili olur, ister başkaları olur. Kendi içlerinde çatışma olup, olmamasıyla meşgul değiliz" diye cevap verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber