Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

CHP İl Başkanı Köse:

"Kadının korunmasını değil erkeğin saldırganlığının azaltılması gerekiyor"

CHP İl Başkanı Köse:

GAZİANTEP (AA) - CHP İl Başkanı Sait Köse, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, erkeğin saldırganlığının azaltılması yönünde bir çalışma yürütmesi gerektiğini söyledi.

Köse, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yılın ilk 2 ayında Türkiye'de 55 kadının cinayete kurban gittiğini anımsattı.

2015'in son 64 gününde Gaziantep'te Yasemin Çakar'ın öldürülmesiyle 55 kadın cinayetinin yaşandığını dile getiren Köse, bunun acı verici olduğunu belirterek, "Kadının korunmasını değil erkeğin saldırganlığının azaltılması gerekiyor" diye konuştu.

Gaziantep  Kamil Ocak Stadyumu'nun yıkılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in  Bakanlık yaparken Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine Kent Meydanı yapılacak sözünü hatırlattı.

Yeşil alanın içine bile olsa yapılacak camiye müsaade ettiklerini ve itiraz etmediklerini ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Stadın yıkıldığı bölgede gerçekten bir cami ihtiyacını olduğu bir alan mıdır? Buna fevkalade şehircilik açısından da kentin ihtiyacı olan bir yeşil alan dokusunun orada yaratılabilecek olmasının da önüne geçecek böyle bir uygulamayı biz kabul etmiyoruz. Sayın Fatma Şahin'den de bu konudaki önceki iradesini ve sözünü yeniden hatırlatıyoruz."

Doğalgaz fiyatlarının yaklaşık 45 gün içerisinde yüzde 22 oranında arttığını iddia eden Köse, insanların cebine ekstradan bir yükü yüklemenin hesabını yetkililerin vermesi gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber