Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Şubat 2022 - 12:44 Yorum: 0

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Meclisi acilen toplamak gerekiyor”

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonun ardından Denizli programını yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Meclisi acilen toplamak gerekiyor”

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonun ardından Denizli programını yarıda keserek Ankara'ya dönme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Meclisi acilen toplamak gerekiyor. Montrö Antlaşması'na bağlı kalınması lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluşmak üzere Denizli'ye geldi. Esnaf ziyaretlerinin ardından buluşma programına katılan Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon üzerine programının daha sonraki bölümünde yer alan Merkezefendi Belediyesi toplu açılış törenini iptal ederek Ankara'ya dönme kararı aldı.

Programda Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesine başlattığı askeri operasyonu değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Toplantıya biraz geç katıldığımı biliyorum. Bu nedenle hepinizden özür dilerim. Olağanüstü gelişmeler var. Ben de bu olağanüstü gelişmeleri izlemek zorundayım. Tarihin bana yüklediği böyle bir sorumluluk var. İttifakı oluşturduğumuz, kader birliği yaptığımız genel başkanlarla da konuşmak zorundaydım. Avrupa'nın göbeğinde nükleer güce sahip olan bir devletin bir başka ülkeye bir şekliyle girmiş olması, dünyanın bunu sadece seyretmiş olması hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir tablodur. Hükümeti 2019 yılından beri uyarıyorum; "Hükümeti bir başka ülkeye bu kadar fazla bağımlı kılamazsınız" diye. 2019'dan 2022'ye kadar ben söyledim ben dinledim. Kitap çıkardık ki tarihe not düşelim diye. Nükleer güce sahip bir ülke, nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye askeri kuvvetlerini sokuyor ve bütün dünya seyrediyor. Türkiye ne yapacak? Güvenlik Zirvesi toplanıyor. Akşama kadar Denizli'de olacaktım ama bu toplantıdan sonrakileri iptal etmek zorunda kaldım. Ankara'ya dönmek zorundayım" diye konuştu.

TBMM'nin acilen toplanması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"TBMM'yi acilen toplayın. Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz, doğal gaz göndermediği zaman perişan oluyoruz. Montrö Sözleşmesi'ne diğer ülkeler gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin de sadık kalması lazım. Montrö Antlaşması, Türkiye'nin güvenliği açısından çok önemlidir. Ona bağlı kalmak, sadık kalmak da çok önemlidir. Birilerinin telkiniyle Montrö farklı uygulanmamalıdır. Bu konuda da hükümetin dikkatini çekiyorum. Atılacak her bir yanlış adımın bize faturası ağır olur. Güzel bir ülkede yaşamak varken, beraber yaşamak varken, bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak varken, böyle bir tabloyu Türkiye hak ediyor mu?"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber