Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Siyaset 29 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

CHP'de ön seçim

Kırıkkale, Sivas, Yozgat ve Niğde'de CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek için oy kullanıyor- Kırıkkale'de, bugün düğünü olan Rabia Toprak, gelinliğiyle oy kullandı

CHP'de ön seçim

KIRIKKALE / SİVAS / YOZGAT / NİĞDE (AA) - Kırıkkale, Sivas, Yozgat ve Niğde'de CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, sandık başına gitti.

Kırıkkale merkezde 5, ilçelere ise 8 sandığın kurulduğu ön seçimlerde, 2 bin 154 üye oy kullanıyor. Merkezde, Kırıkkale Lisesi'nde kurulan sandıklarda oy kullanan CHP'li üyeler, milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, erken saatlerde okula gelmeye başladı. 

Milletvekili aday adayları kurdukları stantlarda oy kullanmaya gelen üyeleri karşılayarak, broşür ve çeşitli hediyeler verdi.

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 45 bölgede partililerin sandık başına gittiğini söyledi.

Ön seçimin en demokratik yöntem olduğunu belirten Önal, "Üyelerimizin ayağına giderek, onların düşüncelerini alıyoruz. Ön seçimle ilgili aday adaylarımızın tamamı ilçe, kasaba ve köyleri geziyor. Partimizde bir hareket var. Türkiye’de ve Kırıkkale’de en demokratik yöntem olan ön seçimi sadece CHP yapıyor. Diğer partilerde herhangi bir demokratik yöntem uygulanmıyor" dedi.

- Oy kullanmaya gelinliğiyle gitti

Kırıkkale'de oy kullanmaya gelinliğiyle giden Rabia Toprak ilgi çekti. Bugün düğünü olduğunu ve bunun oy kullanmasına engel teşkil etmediğini belirten Toprak, "Partimiz için en hayırlısı ne ise o olsun" dedi.

- Sivas

Sivas'ta da CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti.  

Behrampaşa Ortaokulu'nda kurulan 10 sandıkta, 2 bin 15 üye oy kullanacak. Üyeler, okul önünde davul-zurna eşliğinde karşılandı. 

Üyelerin oyu ile 14 milletvekili aday adayı arasından 5 aday belirlenecek. 

- Yozgat

 Yozgat'ta CHP'li 739 üye milletvekili adaylarını belirlemek için Gülaylar İlkokulu'nda oy kullanacak. 

CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, seçimin demokratik bir yarış olduğunu ifade ederek, "Yozgat'ta 4 milletvekili aday adayımız var. Bugün yapılan ön seçimimiz başta partimiz olmak üzere tüm aday adaylarımıza ve Yozgat'a hayırlısı olsun" dedi. 

- Niğde

Niğde'de merkez ve ilçelerde kurulan 16 sandıkta, 4 bin 851 üye oy kullanacak. Atatürk Lisesinde CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve aday adayları oy kullanmaya gelen delegeleri kapıda karşılıyor.

Sandık başına giden üyelerin oyu ile 7 milletvekili aday adayı arasından 3 aday belirlenecek.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber