Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Eylül 2015 - 10:33 Yorum: 0

CHP'nin seçim bildirgesinde 3 başlıkta revizyon

1 Kasım bildirgesinde 'ekonomi', 'Kürt sorunu' ve 'gençlik politikaları' başlıklarında bazı değişiklikler yapılacak. 7 Haziran bildirgesinde bin 500 TL olarak duyurulan asgari ücret önerisi tekrarlanacak

CHP'nin seçim bildirgesinde 3 başlıkta revizyon

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin güncellenen seçim bildirgesini yarın ATO Congresium'da açıklayacak. Toplantıda 550 milletvekili adayı da kamuoyuna tanıtılacak. Güncellenen bildirgede 7 Haziran seçimlerinde duyurulan ekonomik vaatler, rakamsal değişikliklerle yeniden yer alacak. Bildirgede, "ekonomi", "Kürt sorunu" ve "gençlik politikaları" başlıklarında revizyona gidileceği öğrenildi.

Ankara ATO Congresium'da milletvekili adaylarının da tanıtılacağı toplantıda Kılıçdaroğlu kapsamlı bir değerlendirme yaparak bildirgesinin anahatlarını kamuoyuna duyuracak. Alınan bilgilere göre CHP lideri, seçim kampanyasında partisinin 7 Haziran sonrası partisinin bir koalisyon kurulması ve yeniden seçim yapılmaması için attığı adımları sıklıkla tekrarlayacak. CHP; seçimlerde ana slogan olarak, "Önce Türkiye"yi kullanacak, ancak birlik temalı mesajları da sıklıkla tekrarlayacak. Kılıçdaroğlu'nun seçim mitinglerine cumartesi günü Mersin'den başlaması planlanıyor.

Asgari ücret 1500 TL

Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata koordinasyonunda hazırlanan bildirgede üç önemli konu başlığında revizyona da gidecek. Alınan bilgilere göre "ekonomi", "Kürt sorunu" ve "gençlik politikaları" başlıklarında ciddi revizyonlar yer alacak. Ekonomi bölümünde emekliye çift maaş ikramiye ve bin 500 TL olarak açıklanan asgari ücret aynen muhafaza edilecek. Ancak 7 Haziran bildirgesinde 1,5 TL olarak açıklanan çiftçinin üretim amaçlı olarak kullanacağı mazotun litresi 1,8 TL olarak bildirgede yer alacak. Alınan bilgilere göre "Merkez Türkiye" projesi de bildirgeye girecek. 7 Haziran sonrası durum göz önüne alınarak, "Kürt sorunu" başlığında bir dizi eklemeye gidileceği belirtiliyor. Alınan bilgilere Kürt sorununun çözümünde parlamentonun esas alınması ve anadilde öğrenim hakkının bildirgedeki yerini koruması bekleniyor. CHP'nin oy almakta zorlandığı gençlere yönelik ise bazı yeni sürpriz vaatlerinin bildirgede yer alacağı belirtiliyor.

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber