Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 28 Nisan 2016 - 13:30 Yorum: 0

Çocuklar Bu Kumbarayı Çok Sevdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından başlatılan Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım ..

Çocuklar Bu Kumbarayı Çok Sevdi

MALATYA (İHA) Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından başlatılan Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun Projesi kapsamında 50 bin öğrenciye dağıtılan kumbaralar evlerde yerini aldı. Öğrenciler ebeveynlerinden aldıkları harçlıklarla kumbaralarını doldurmaya şimdiden başladı.
Begüm Kartal İlköğretim Okulu’nda okuyan Zeynep İkbal Çuğlan ve Elif Beyza Çuğlan kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla sevdikleri kitaplara kavuşmanın hayalini şimdiden kurmaya başladı. Okumayı çok sevdiğini söyleyen Zeynep İkbal Çuğlan, en çok macera ve polisiye kitapları okuduğunu ifade etti. Kumbarasına kavuştuktan sonra babasından aldığı parayla kumbarasını doldurduğunu belirten Elif Beyza Çuğlan ise, “Bende ablam gibi kitap okumayı seviyorum. Kumbarama her gün para atıyorum. Biriken paralar ile sevdiğim kitapları alacağım için çok mutluyum” şeklinde konuştu
“KAMPANYANIN AMACI KİTAP SEVGİSİ OLUŞTURMAK”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun Projesi ile öğrencilerde kitap okuma bilinci oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Akın, “Öğrencilerimize kitap fuarı öncesi dağıttığımız kumbaralar ile fuar tarihine kadar harçlıklarında biriktirdikleri paralar ile sevdikleri kitapları alacaklar, aldıkları kitapları yazarlara imzalatma ve onlarla sohbet etme imkanı bulacaklar. Fuarda çocukların ilgi ve isteklerine uygun kitap seçme olanağı sunacağız. 70 bin öğrencinin fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu kampanya ile en büyük amaçlarımızdan bir tanesi çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, geleceğimizin nesli olan çocuklarımızı kitaplar ile buluşturmak” diye konuştu.
Öte yandan 5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 10-15 2016 Mayıs tarihlerinde kapılarını açacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber