Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Kasım 2014 - 14:58 Yorum: 0

"Çözüm Süreci Mi Bölünme Süreci Mi" Konferansı

BBP Genel Başkanı Destici:

'Çözüm Süreci Mi Bölünme Süreci Mi' Konferansı

KOCAELİ (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreci konusunda çok hassas davrandıklarını belirterek, "Devletin varlığına, milletin birliğine, kardeşliğimize bir zarar gelmemesi noktasında hassas davranıyoruz. Ama yapılanları görünce, bütün Türkiye'yi gezerek gerçekleri anlatmak gibi bir yükümlülüğümüz olduğunun da farkındayız" dedi. 

Başiskele ilçesinde partisince düzenlenen "Çözüm Süreci Mi Bölünme Süreci Mi" konferansında konuşan Destici, PKK'nın 30 yılı aşkın süredir Türkiye'ye kan kusturduğunu kaydederek, "Binlerce şehidimiz var, geleceğimizi çaldılar. Milletin birliğine, devletin varlığına göz diktiler ve Türkiye'yi yönetenler bazen gaflet bazen dalalet içinde maalesef bunun buralara kadar gelmesine sebep oldular. Türkiye'yi yönetenler isteseydi 30 yılda 30 kere bu PKK'yı bitirirlerdi ama maalesef bunu yapmadılar. Dışarıdan gelen baskılara boyun eğdiler çünkü koltukları sıcak geldi, tatlı geldi" ifadesini kullandı. 

PKK'nın Abdullah Öcalan'a özgürlük, anadilde eğitim ve iki bayraklı bir devlet istediğini öne süren Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreç içerisinde PKK verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi. Bu benim sözüm değil. Bu Cumhurbaşkanının sözü, Başbakanın sözü. 'Yüzde 10'u bile çekilmedi, silah bırakmadı' diyor. Devletten AKP iktidarı sayesinde bugüne kadar alamadığı her şeyi son 2 senede aldı. Şu anda meseleyi uluslararası alana taşımaya çalışıyor. İşte üçüncü göz hikayesi bu. Üçüncü göz demek şu demek açıkça, 'üçüncü bir ülkenin gözetiminde artık bu görüşmeleri' sürdürelim diyor. O kim, Amerika Birleşik Devletleri." 

Çözüm süreci konusunda hassas davrandıklarını belirten Destici, "Devletin varlığına, milletin birliğine, kardeşliğimize bir zarar gelmemesi noktasında hassas davranıyoruz ama yapılanları görünce bütün Türkiye'yi gezerek gerçekleri anlatmak gibi bir yükümlülüğümüz olduğunun da farkındayız" görüşünü aktardı. 

AK Parti iktidarının yargı sistemiyle sürekli oynadığına işaret eden Destici, "Yargıya müdahaleden zaten çekinmiyor, bunu pervasızca yapıyor ama bu adalet sisteminin köküne dinamit koymaktır ve Türkiye'de adalet sistemini yerle bir etmektir, siyasallaştırmaktır, tarafsızlığını ve bağımsızlığını ortadan kaldırmaktır" şeklinde konuştu. 

Seçim yaklaştıkça, her dönem bir "Alevi açılımı" gündeme getirildiğini savunan Destici, "Alevi kardeşlerimizin cem ettikleri cemevlerine sahip çıkılsın ama bunları camiyle denk duruma getirmek bir Alman politikasından başka bir şey değildir. Bu düpedüz bölücülüktür, bu yeni bir din inşa etme çaba ve gayretlerinden başka bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber