Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Siirt'ten milletvekili seçilmesinin 12. yıl dönümü

Uluslararası Vuslat Derneği Üyesi Ömer Aslan, 9 Mart 2003'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesiyle Siirt'in Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde demokrasi ile yerini aldığını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Siirt'ten milletvekili seçilmesinin 12. yıl dönümü

SİİRT (AA) - Uluslararası Vuslat Derneği Üyesi Ömer Aslan, 9 Mart 2003'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesiyle Siirt'in Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde demokrasi ile yerini aldığını söyledi.

Aslan, milletin gönlünde taht kuran Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl önce Siirt'ten millertvekili seçilmesinden gurur duyduklarını belirtti.

Erdoğan'ın Siirt'ten seçilmiş olmasıyla Siirt'in siyasi tarihteki yerini aldığını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Yenilenen Siirt seçimleri sonrası 12 sene önce bugün, 9 Mart 2003 tarihinde Ülkenin, bölgenin ve mazlum halkların kaderini değiştirecek olan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. AK Parti yenilenen seçimlerde rekor düzeyde oy alarak mevcut 3 milletvekili kontenjanının 3'ünü de kazandı. 3 Kasım 2002'den sonra Başbakanlığı üstlenen 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den Başbakanlığı devir alarak Türkiye ve Dünya Siyasi Tarihinde ilklerin sahneleneceği bir süreci başlatmış oldu. Siirt'te bir şiir okuduğu için yargılanan ve hakkında 'muhtar bile olamaz' denilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesiyle Siirt, Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde demokrasi ile yerini aldı."

Aslan, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2003 yılından bugüne kadar milletin iradesi olduğunu, 3 genel seçim, 3 yerel seçim ve iki referandum ile bir cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını arttırarak milletin gönlünde taht kurduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber