Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Eylül 2014 - 17:06 Yorum: 0

"Dahi Bellek" İstanbul'u çizmeye başladı

Helikopterle şehirler üzerinde yaptığı turlar sonrasında hafızasına kaydettiği görüntüleri kağıda birebir aktaran "Dahi Bellek" lakabıyla bilinen İngiliz sanatçı Wiltshire, İstanbul'u çizmeye başladı.

'Dahi Bellek' İstanbul'u çizmeye başladı

Helikopterle şehirler üstünde yaptığı turlar sonrasında hafızasına kaydettiği görüntüleri kağıda birebir aktaran 'Dahi Bellek' lakabıyla adlandırılan İngiliz sanatçı Stephen Wiltshire, İstanbul'u çizmeye başladı.

İstanbul semalarında 45 dakika helikopter turu atan Wiltshire, 5 gün boyunca Palladium AVM'de kurulan dev tuvale halka açık şekilde İstanbul'u çizmeye devam edecek.

Wiltshire, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul semalarında gezerken en fazla dikkatini çeken şeyin, camiler ve tarihsel yarımada olduğunu söyledi.

İlk defa geldiği ve aşırı etkilendiği İstanbul'u çizmekten kocaman haz alacağını belirten Wiltshire, bugüne kadar Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Kudüs, Londra, Singapur ve New York'u resmettiğini anlattı. Wiltshire, 'Bugüne kadar en fazla New York'u resmetmekten haz aldım. Şehirdeki gökdelenler, kentin kaotik ortamı ve caddeler boyunca akan taksiler beni her seferinde aşırı etkilemiştir' dedi.

Çizmeye 5 yaşında başladığını anlatım eden Wiltshire, 'İlk şekilde yaşadığım yer bulunan Londra'daki kilise, eski yapılar ve tarihsel yapıları çizmeye başladım. Sonra taksiler, otobüsler ve muhtelif araçları çizmek hoşuma gitti. Dünyanın muhtelif yerlerine giderek şehirlerin panoramik resimlerini çiziyorum' diye konuştu.

Kuşbakışı seyrettiği şehirleri birebir resmeden Wiltshire, çizim süreci öncesi şehri zihninde canlandırdığını ve çizim için yapılandırdığını aktardı.

Londra'da doğan, 3 yaşında otizm tanısı konan, 4 yaşında konuşmaya başlayan 33 yaşındaki Stephen Wiltshire, dünyada milyonda bir eşine rastlanabilecek fotoğrafik bellek yeteneğine sahip.

ETİKETLER: Dahi Bellek , İstanbul , çizim
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber