Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 23 Ağustos 2014 - 18:53 Yorum: 0

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral:

Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesini "Liderimiz Erdoğan'ın millet sevdasıyla bestelediği o aziz şarkı, şimdi Davudi bir tonla söylenecektir. Bulunduğumuz her mevzide bu sesi ve bu yürüyüşü kuvvetlendirme azmindeyiz" sözleriyle değerlendirdi. 

Saral, yaptığı yazılı açıklamada, dış politikayı "yabancı sefarete sığınmış mülteci pısırıklığı"ndan kurtararak gerçek kimliğine kavuşturan, Batı'nın "gönüllü şamaroğlanı" olmayı reddedip, şahsiyetli dış politika anlayışını ortaya koyan Ahmet Davutoğlu'nun dış politikada devlet itibarını olması gereken noktaya çıkarttığını kaydetti.

Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkanlığı'na aday olarak gösterildiğini hatırlatan Saral, "27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kurultay kararının da bu yönde olacağına inanıyor ve şimdiden yeni Genel Başkanımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, millete hizmeti "ibadet ve cana minnet bilen" bir anlayış üzerinden kurumsallaşan AK Parti'nin, bu anlamda esasların partisi ve esaslı bir yürüyüş hareketi olduğunu aktaran Saral, Davutoğlu'nun genel başkan olmasının, emanet-liyakat dengesi çerçevesinde partinin, kurumsal olarak da esaslarını tasdik ettiğini anlattı.

Oktay Saral, dış politikanın vizyon zaafıyla kesintiye uğramaması açısından da Davutoğlu'nun Başbakanlık için en doğru tercih olduğunu kaydederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

"Bu, aydınlık Türkiye davasında ak ışığın yeni bir fecridir. Oluşan şartlara ve toplumsal talebe nispetle her dem yeniden doğan bir siyaset anlayışının yeni Türkiye için yeniden mevzi almasıdır. Azmettiğimiz Türkiye davası için istikbal için yeniden sıdk ile 'bismillah' deyiştir. Esaslarla zamana hasredilmiş bir dava, şahıslarla kayıt altına alınamaz. Ama temsil makamının dava şuuruyla tecessüs etmesi, birlikte yürüme azminin yegane esasıdır. İleri bir dava ve devlet adamlığı şuuruna sahip olan Davutoğlu yürüyüş ahengimize aynıyla devam ettirebilme liyakatine sahip bir genel başkandır. Liderimiz Erdoğan'ın millet sevdasıyla bestelediği o aziz şarkı, şimdi Davudi bir tonla söylenecektir. Bulunduğumuz her mevzide biz bu sesi ve bu yürüyüşü kuvvetlendirme azmindeyiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber