Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Aralık 2014 - 18:33 Yorum: 0

Dedikodu üzerine inceleme yapmam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dedikodu üzerine inceleme yapmam. Hiç kimseye bir arazi verilmemiştir. Türkiye'de bütün satışlar ihaleyle yapılır; şeffaftır" dedi.

Dedikodu üzerine inceleme yapmam

TBMM Genel Kurulu'nda,   2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı görüşülüyor.  

Tasarının 2. maddesi üstünde söz alan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, 'Üşenmeyin sokaklara bir bakın.  Ermenek’ta oğlunu iş cinayetine kurban veren Recep Gökçe’nin ayağında yırtılmış lastik ayakkabılara fazla aşırı iyi bakın. O ayakkabılar dürüstlüğün ve helalliğin simgesidir. O ayakkabıların hiç bir süre kutusu olmadı. Hani sizin ünlü kutularınız mevcut ya...Recep Gökçe'nin olmayan yatak odasında nakit sayma makinesi ve kasalar hiç olmadı. Ama siz çıkamazsınız sokaklara. Çünkü sizin gezdiğiniz sokaklarda talan, yağma, rant, peşkeş var. Gezdiğiniz sokaklarda eteklerinize yapışıp küçükler bunun şeklinde 'hani bana' diye sırada bekleyen candaşlarınız var. 'Nerede beleş orada yerleş' diyen rantçılarınız  var. Diktiğiniz AVM'ler, rezidanslarla talan ettiğiniz sonra da siluet bozuldu diye timsah gözyaşları döktüğünüz İstanbul var. İktidar hırsıyla amaca ulaşmak için her yol mubahtır diyerek ne ahlak, ne hukuk, ne din, ne de kitap tanıyorsunuz. Kıbleniz nakit olunca, kendi ülkenizde asgari ücretle Almanya'dakini mukayese etmiyorsunuz, Schröder'e ne kadar aylık aldığını soruyorsunuz. Genel şekilde Ortadoğu'da, özelde ise Suriye'de girdiğiniz lekeli ilişkiler, çetelerle tuttuğunuz her çeşitli lekeli işlerle 21. yüzyılda yine peyda olmuş iblis gibisiniz. Roboski'de yeni Dersim, Gezi'de ise Kerbela gibisiniz. Siz gerçekte maskesi çoktan düşmüş cellat gibisiniz' diye konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Binici'nin sözlerini tamamlamasının arkasından AK Parti Grubu'na, 'Cevap vermeyecek misiniz?  Ne dinsizliğiniz ne kitapsızlığınız kaldı. Buna cevap vermiyorsanız, daha sataşma için söz istemeye hakkınız yok' dedi. Bazı AK Parti milletvekilleri, Binici'ye reaksiyon gösterdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, birleşimin ilerleyen saatlerinde Binici'nin sözlerine cevap verirken, kendilerinin 'taş atana da gül atan bir geleneğin sahibi olduklarını' belirterek, 'Zaman süre attığımız gülün dikenleri batıyor olabilmekte lakin gül atmaya çalışıyoruz. İktidar icraatını konuşur,  dünyanın her yerinde ve yurdumuzda muhalefet yalnızca konuşur. Zannediyorum konuşmasına icraat etkinliği katmak için kimi kelimeleri keskinleştiriyorlar ve daha can acıtıcı bir duruma gelmek için lisan oyunları yapıyorlar. Dil oyunları yapmada rekabete girersek söylenecek fazla aşırı söz var. Ama biz o rekabete girmeyelim. Sağ salim bütçeyi çıkarmaya çalışıyoruz. O nedenden dolayı boğazımız da dokuz boğum. Nasıl olsa ulus yapılanı da görüyor, konuşulanı da görüyor' dedi. 

Binici'nin  kibar ve zarif bir insan olduğunu fakat 'çok kanlı diri bir metinle' kürsüye geldiğini anlatım eden Bostancı, 'Kıbleniz nakit olunca... Kıbleyi yalnızca nakit kelimesiyle mi hatırlıyorlar arkadaşlar?' Cellat, mellat.. Bu kelimeler üstünden konuşmaya başlarsak burada hepimizin söyleyeceği o kadar fazla aşırı söz mevcut ki...Bunları hatırlatmamakta, memleketin geleceği için Çözüm Süreci'ni uhuletle, suhuletle yürütmekte yarar var. İbrahim Bey Kobani'den yeni gelmiş,  bu metni okumaya fırsat bulamamış. Bir defa okusaydı burada en açından kimi kelimeleri telaffuz etmezdi. Kişisel tarzıyla fazla aşırı da uyuştuğu kanaatinde değilim' ifadelerini kullandı.  

Orta Vadeli Program elinizde kepaze oldu

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, zeytin üreticisinin dertli olduğunu anlatım etti. Pırlanta ve yatlarda uygulanan mazot için yapılan muafiyetin benzerinin çiftçi ve zeytincilerin traktöründe kullandığı mazot için de getirilmesi gerektiğini söyleyen Akova, '3Y ile savaş edeceğim' diyerek iktidar bulunan AK Parti'nin yolsuzluklar konusundaki durumunun ortada olduğunu, yasaklarda ise ustalık dönemini yaşadığını ileri sürdü.  

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan,  Türkiye'nin gelir politikasında mühim sıkıntı olduğunu belirterek, vergi yükünün arttığını savundu.  Ayhan, 'Merkez Bankası, 'mali politikalarınız müsait giderse enflasyonu dizginlerim' diyor. Onlar dönmüş Maliye'ye bakıyorlar. Onların söylediklerinde anormallik yok. Ak Saraya ayırdığınızı anlatmakta güçlük çekiyorsunuz. Sayın Bakan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu, öyle fren yaptılar ki burada ağzını bıçak açmıyor. Orta Vadeli Program elinizde kepaze oldu. Sayın Babacan açıklamaya çalışıyor lakin böyle bir rezillik açıklanamaz.' diye konuştu.  

Ayhan'ın mikrofonu kesildikten sonra 'Sayın Bakan benim sorularıma cevap vermedi, Ödlek bir Maliye Bakanı şekilde niteliyorum' demesine, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 'İsmini tutanaklardan çıksınlar, 'korkak Bakan' olmadı Sayın Ayhan' karşılığını verdi. 

AK Parti Adıyaman  Milletvekili Mehmet Metiner, oturduğu yerden söz alarak, Genel Kurul'un dünkü birleşiminde konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın söylemediği bir şey üstünden yargılama getirdiğini belirterek, 'Ben Genel Müdür'ün evine paraların polislerin sebebi ile konulduğunu söylemedim. Ayakkabı kutularının mizansen oluğunu, bir algı operasyonu çerçevesinde kullanıldığını belirttim. Bu ikisi birbirinden fazla aşırı farklıdır. Paraların malikleri bellidir,  önemli bölümü alınmıştır, diğerleri alınacaktır' dedi.  

'Siz de buyurun katılın'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin sorularına cevap verirken, Muş'un Doğu Anadolu Kalkınma Projesi merkezinde olduğunu kaydederek,  altyapı ve eğitimde hiçbir ayırım gözetmeksizin Doğu, Güneydoğu ve Batı'de bir fazla aşırı kazanç yaptıklarını söyledi. Sadece KÖYDES kapsamında 2005- 2014 içerisinde tahsis edilen ödeneğin Doğu Anadolu bölgesindeki 14 ile 2 milyar 25 milyon 59 bin lira olduğunu izah eden Şimşek,  tüm Türkiye'ye gönderilen paranın yüzde 22,3'ünü oluşturduğunu, Karadeniz'in arkasından enfazla nakit saha ikinci bölge konumunda bulunduğunu vurguladı.

Şimşek, 'Emeklilerin maaşlarını yüzde 50 artıracak mısınız?' sorusuna, 'Ülkemizin olanakları arttıkça emeklilerin maaşlarını artıracağız. Yüzde 50 değil, maaşlarına  yüzde 250 ila yüzde 800 içerisinde artırdığımızı söyledim' dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in kimi iddialarına cevap verirken Türkiye'nin yasa devleti olduğunu belirten Şimşek, 'Eğer bir yanlışlık yapılmışsa savcılar soruşturur, gerekeni yaparız. Dedikodu üzerine inceleme yapmam. Dedikodu üzerine inceleme yapamam. Hiçkimseye bir arazi verilmemiştir. Türkiye'de tüm satışlar ihaleyle yapılır; açıktır, şeffaftır, herkese açıktır. Siz de buyurun katılın' diye konuştu. 

Şimşek, tamamlayıcı tahsisat meselesinin bütçe mevcut bulunduğu günden buyana süre vakit uygulandığını anlatarak,  'İlk defa bu devirde bulunan bir hal değildir' dedi.  

CHP'li Akova'nın Çankaya Merkez Camii'nin İnönü ailesi sebebi ile  yaptırıldığını, caminin yıkılıp yıkılmayacağı sorusuna Şimşek, 'Sayın İnönü'nün yaptırdığı cami meselesi için benim bilgim yok. Bir cami yaptıysa Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. Ama yıkılması meselesi için bir bilgim yok. Muhatabı kimse eminim oraya sorarsanız cevap verirler' diye konuştu. 

Akaryakıt konusundaki soruları da cevap veren Şimşek, 'Petrol dışalım ettiğimiz bir üründür. Onun fiyatını kur belirler, yalnızca petrol fiyatı belirlemez. Petrolü dolar cinsinden ithal ediyoruz. misal şekilde söylüyorum; kur 2008'de bir küsurdu, şimdi iki küsur olmuş. Onu dikkate almamız lazım. 2002'de 95 oktan benzinde vergi yükü yüzde 70'in üzerindeydi, şu anda hala fazla aşırı yüksek dediğiniz vaziyette dahi yüzde 64 civarındadır. Yeni vergi yükünde bir artış olmamıştır, tam eksine gerçekte nominal varil başına petrol fiyatındaki artış, benzinin litresindeki artıştan daha fazladır' bilgisini verdi.

Muhabir: Melda Çetiner

Kaynak: AA

ETİKETLER: Dedikodu , üzerine , inceleme , yapmam
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber