Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 15:03 Yorum: 0

Deliçoban’a yeni içme suyu sondajı kazandırıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gördes'in Deliçoban Mahallesi'ndeki su ihtiyacını gidermek...

Deliçoban’a yeni içme suyu sondajı kazandırıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gördes'in Deliçoban Mahallesi'ndeki su ihtiyacını gidermek için sondaj çalışması yaptı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yaz başında su ihtiyacı oluşan noktalara ulaşmaya devam ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan faaliyetler il genelinde olduğu gibi Gördes'te de vatandaşların yüzünü güldürdü. Gördes'in Deliçoban Mahallesi'nde 200 metre derinlikte yapılan sondaj çalışması sonrasında saniyede 5 litrelik verime sahip suya ulaştı. Su numune analizi için laboratuvara gönderildi. Mahalle sakinlerinin yüzünü güldüren çalışma sırasında, Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya, MASKİ İlçe Sorumlusu Türker Kesici ve Deliçoban Mahalle Muhtarı Refik Öztürk'te hazır bulundu.

Deliçoban Mahallesi Muhtarı Refik Öztürk, mahallede uzun zamandan beri devam eden su sıkıntısınınMASKİ'nin başarılı çalışmasıyla sona ereceğini ifade etti. Öztürk, "Bu çalışmadan dolayı çok mutluyum. İnşallah bu su köyümüzün su sıkıntısını çözer. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve MASKİ ekiplerine çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim"dedi.

"Mahallelerimizin sorunlarını çözüyoruz"

Gördes'te Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü görevini yürüten Alp Safa Gökkaya, Deliçoban mahallesinin su sıkıntısını çözmek için MASKİ'nin yoğun bir tempoda çalıştığını belirtti. Gökkaya, "Deliçoban mahallemiz bizim için önemli. Halkımızın içme suyu sorunu olduğunu biliyoruz. Bu soruna çözüm bulabilmek için açılan bu kuyumuzla mahallemizin su sorununu gidereceğiz" dedi.

İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, il genelinde yürüttükleri sondaj hamlesine Gördes'in Deliçoban Mahallesi'nde devam ettiklerini ifade etti. Açabay, "Mahallede daha önce 2 sondaj açtıklarını ancak çıkan sudan verim alınamaması sebebiyle hemen bir üçüncü sondajı açtık. Verim olarak mahallemizin ihtiyacını karşılayacak suya ulaştık. İl Özel İdare zamanında yapılan ve artık ihtiyacı karşılamayan sondajlara çözüm üretiyoruz. Bu sırada bize anlayış gösteren mahalle muhtarımız Refik Öztürk ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Deliçoban’a yeni içme suyu sondajı kazandırıldı

Deliçoban’a yeni içme suyu sondajı kazandırıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber