Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyeli kadınlara yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriye'de savaş mağduru kadınlara 23 bin parça kıyafet yardımı ulaştırdı

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyeli kadınlara yardım

HATAY (AA)  - Deniz Feneri Derneği, bu yıl savaş mağduru kadınlara 23 bin parça kıyafet yardımında bulundu. 

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, derneklerinin 17 yıldır çeşitli sebeplerle eşini kaybetmiş, çocuklarıyla birlikte hayatın zorluklarına göğüs germek zorunda kalan çaresiz kadınlara el uzattığını kaydetti. 

2011 yılından bu yana Suriye'deki iç savaş ve Irak savaşı sebebiyle çok sayıda kadının dul kaldığını anımsatan Cengiz, "Gerek ülkemizde mülteci olarak bulunan gerekse kendi ülkesinde yaşayan bu kardeşlerimize 'İyilik mesafe tanımaz' prensibiyle destek olduk. Evsiz, yurtsuz kadınlara sığınak olduk. Bu ailelerin yetimlerine sponsorluk sistemi ile destek sağladığımız gibi ailelere de gıda, giyim, ev kirası ve sağlık yardımı yap​tık" ifadelerini kullandı. 

Bu kış da Suriyelilerin yanında olduklarını ifade eden Cengiz, 2015 yılında 23 bin parça kıyafetin Suriyeli kadınlara teslim edildiğini bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber