Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Ekim 2016 - 14:03 Yorum: 0

‘Deniz varsa hayat var’

2002 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde "Deniz varsa hayat var" sloganıyla gerçekleştirilen ICC etkinliğinin merkezi Çanakkale...

‘Deniz varsa hayat var’

2002 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde "Deniz varsa hayat var" sloganıyla gerçekleştirilen ICC etkinliğinin merkezi Çanakkale oldu.

TURMEPA'nın hayata geçirdiği "Çanakkale Deniz Aşıkları-Çanakkale İçin Mavi Adım" projesi Çanakkale'nin Kepez beldesinde gerçekleştirildi. Uluslararası kıyı temizliği kampanyası çerçevesinde üç denizimizin kıyılarını temizlemek için kolları sıvayan TURMEPA, Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Antalya, İzmit, Muğla, Bodrum ve Fethiye kıyılarına uzanacak. Her yıl yüzden fazla ülkede sayısız deniz gönüllüsünün katılımıyla düzenlenen "Uluslararası Kıyı Temizliği (International Coastal Cleanup - ICC) Kampanyası", bugün dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de farklı noktalarda yapıldı.

ICC Uluslar arası kıyı temizleme etkinliğinin 101 ülkede eş zamanlı olarak Türkiye'de gerçekleştirildiğini ifade eden ICC Türkiye Koordinatörü Şeyda Dağdeviren Hill, "Bu yıl Çanakkale merkez olmak üzere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde gönüllü, şube ve temsilcilerimizin desteğiyle bu etkinliği yapıyoruz. Bugün yüzü aşkın üniversite öğrencisi ve üç yüzü aşkın gönüllüyle birlikte kıyı temizleme etkinliği yapıyoruz. Dikkat çekmek istediğimiz konu kirletmezsek, çöpü etrafa atmazsak, denizi ve kıyıları kirletmeyiz. Esas vurgulamak istediğimiz nokta bu olduğu için bugünkü etkinliğimizin temel hedefi budur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber