Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Ekonomi 17 Mayıs 2017 - 10:30 Yorum: 0

Denizli 90’ı aşkın ihracatçısıyla EVTEKS’te

Denizli merkezli 90'ın aşkın firma İstanbul'da düzenlenen EVTEKS fuarında yer aldı.

Denizli 90’ı aşkın ihracatçısıyla EVTEKS’te

Denizli merkezli 90'ın aşkın firma İstanbul'da düzenlenen EVTEKS fuarında yer aldı.

Denizli merkezli 90'ın aşkın firma İstanbul'da bu yıl 23'üncü kez düzenlenen EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'nda yer aldı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan beraberindeki heyet ile birlikte fuarda yer alan Denizli merkezli firmaları ziyaret etti.

Denizli'den 90'ı aşkın firmayla fuarda yer aldıklarını belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, "Biz bugün Denizli heyeti olarak fuara geldik. Denizli'den 90'ın üzerinde stantı olan ihracatçımızla buradayız. Bu fuarı çok önemsiyoruz. Dünyanın en büyük 2'nci fuarı. 150 bine yakın misafir bekleniyor. Ayrıca 126 ülkeden buraya katılımcı bekliyoruz. Bu fuar hem Denizli hem de Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak. Biz Denizli olarak aşağı yukarı 3 milyar dolarlık bir ihracat yapıyoruz" dedi.

Karşılıksız çeklerde yüzde 41'lik iyileşme

Denizli'de ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre karşılıksız çek sayısında yüzde 41 iyileşme olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bu da Denizli'nin bu tip fuar organizasyonlarında sürekli yer alması, hem Türkiye hem de Avrupa ve diğer ülkelerde düzenlenen fuarlarda yer alıyoruz. Bugün Denizli'den 90'ın üzerinde firma var ama katılımcı olarak 500'ün üzerinde sanayicimiz ve bu alanda çalışmış arkadaşlarımızla buradayız" diye konuştu.

Bu tarz organizasyonların istihdama büyük katkı sağladığını dile getiren Erdoğan, "Bu organizasyonların istihdama da çok ciddi katkısı var. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi istihdam seferberliğinde Denizli olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış sağladık. İnşallah Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında da hem ihracatımızda ciddi bir artış olacağını hem de istihdamda artışın hızla devam edeceğini öngörüyoruz. Biz de Denizli Ticaret Odası olarak şöyle bir yapımız var; Dedik ki "Göreve geldiğimiz andan itibaren çantamızı alıp dünyayı dolaşacağız. Şehrimizde üretilen ürünleri dünyaya tanıtacağız" Bugün buraya 150 bin civarında katılımcının gelmesi bunun bir göstergesidir. 120 ülkeden yabancıların gelmesi bunun bir göstergesidir. Artık ticaretin şekli değişiyor. Bekleyerek ürünlerimizi satmayacağız. Biz dünyayı gezeceğiz, ürünlerimizi tanıtacağız, katma değeri yüksek ürünlere geçişimizi sağlayacağız. Bu tür organizasyonları ele alacağız. İhracatımızı artırmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber