Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Kasım 2014 - 16:01 Yorum: 0

"Dersim"i tarihi araştırmalar içine sokabiliriz

Başbakan Davutoğlu, "Herkesin Dersim olaylarıyla ilgili kanaatleri farklı olabilir. Bunları tarihi araştırmalar içine sokabiliriz, o tarihi araştırmaların neticesini de bekleyebiliriz" dedi.

'Dersim'i tarihi araştırmalar içine sokabiliriz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli Üniversitesi'nde konuşuyor.

Davutoğlu, 'Herkesin Dersim olaylarıyla ilgili kanaatleri ayrıcalıklı olabilir. Bunları tarihi araştırmalar içine sokabiliriz, o tarihi tetkiklerin neticesini de bekleyebiliriz. Ama bana kimse, 75 yaşında bir yaşlının idama giderken feryadına sessiz kalıp, öncelikle onun gözü önünde oğlunu öldüren zihniyet, birtakım temsil ediyorsa etsin, o zihniyet zalimce bir zihniyettir. O zihniyeti savunanlar devleti savunmuş olmazlar, o zihniyet üstünde ülke beka bulamaz. O zihniyetle yüzleşmeden de devlet, tekrar milletiyle buluşamaz. Biz yüzleşiyoruz' dedi.

Şimdi saklanma zamanı değil
Başbakan Davutoğlu, 'Aslında herkes bir şeyleri sakladı, onlarca sene bu topraklarda. Şimdi saklanma zamanı değil, şimdi hepimizin onurla, gururla öne çıkıp ne düşüncedeyse, ne ideolojideyse, hangi etnik yahut mezhebi yahut dini art plandan gelmişse gururla, onurla bunları dile getirme vaktidir' diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber