Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Devlet Sanatçısı Çobanoğlu'nun vefatının 10. yıl dönümü

KARS (AA) - Devlet Sanatçısı Aşık Murat Çobanoğlu, vefatının 10. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.Asri mezarlığındaki anma törenine Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta,...

Devlet Sanatçısı Çobanoğlu'nun vefatının 10. yıl dönümü

KARS (AA) - Devlet Sanatçısı Aşık Murat Çobanoğlu, vefatının 10. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Asri mezarlığındaki anma törenine Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Başkan Yardımcıları Ferit Yenice, Yakup Yıldız, Hüseyin Polat, Çobanoğlu'nun sevenleri, Aşık Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği Başkanı Mahmut Karataş ve aşıklar katıldı.

Başkan Karaçanta, burada yaptığı konuşmasında, Çobanoğlu'nun Kars'ı temsilen Türkiye'de önemli çalışmalar yaptığını ve yurt genelindeki aşıklar bayramlarına Kars'ı en iyi şekilde taşıdığını söyledi.

Çobanoğlu'nun sadece Türkiye'de değil Avrupa ülkelerinde, dünyanın birçok ülkesinde Kars adına, Türkiye adına önemli eserleri insanlıkla buluşturduğunu belirten Karaçanta, "Zaten Kars denildiği zaman akla aşıklar diyarı gelir. Dolayısıyla aşıklarıyla ünlü bu şehrin böyle önemli aşıklarının olması gayet doğaldır" dedi.

Çobanoğlu'nun çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Karaçanta, yıllarca gittiği her yerde Kars'ı başarıyla temsil ettiğini, sazıyla, sesiyle, sözüyle, sohbetiyle ön plana çıktığını ifade etti.

Karaçanta, "Seminerler, konferanslar vermiş ve devlet sanatçısı unvanını almıştır. Bu her aşığa nasip olmaz. Aşıklık bizim geleneğimizdir. Aşıklık buranın var oluşudur. Anadolu aşıklık geleneğinin çıktığı yerdir" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Karaçanta ve aşıklar merhum Çobanoğlu'nun mezarına karanfil bırakarak dua ettiler.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber