Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2016 - 15:53 Yorum: 0

Dicle Elektrik duvarları çocuklarla rengarenk

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Müzesi ve Her Yerde Sanat Var Derneği tarafından başlatılan etkinlik kapsamında Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl...

Dicle Elektrik duvarları çocuklarla rengarenk

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Müzesi ve Her Yerde Sanat Var Derneği tarafından başlatılan etkinlik kapsamında Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü" nün çocuklar tarafından boyanan duvarlarına rengarenk resimler çizilecek.

Çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmesi adına Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Müzesi ve Her Yerde Sanat Var Derneği tarafından ortaklaşa bir proje hazırlandı. Kentte bulunan yapıların boş duvarlarının önce temizlenmesi ve ardından çocuklar tarafından boyanarak, bunun da üzerine eski çocuk oyunlarının kahramanları ile oyunlara ait figürlerinin çizilmesini esas alan projeye Mardinli minikler büyük ilgi gösterdiler. Başlatılan etkinlik ile ellerine boya ve fırça alan çocuklar, ebeveynleri ve eğitimcilerin gözetiminde önce Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü hizmet binasının çevre duvarlarını boyadı.

Bilgi levhaları da asılacak

Kültürel bir miras olan eski çocuk oyunlarının yaşatılmasını amaçlayan etkinlik, Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü'nün duvarlarının boyanmasıyla başladı. İlgililer, çocukların bu sayede hem yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirdiklerini, hem de becerilerini geliştirme imkanı bulduklarını belirtti.

Figürleri ve kahramanları çizilen eski çocuk oyunlarla ait bilgi levhaları ise Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü'nün bitişiğindeki parka asılacak.

Dicle Elektrik duvarları çocuklarla rengarenk

Dicle Elektrik duvarları çocuklarla rengarenk

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber