Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 15 Kasım 2015 - 21:15 Yorum: 0

Dijital kumpas sırları

İZMİR'de 'Askeri Casusluk' adıyla bilinen soruşturmayı yürüten polis ve bürokrat kadrosuna aradan 3 yıl geçtikten sonra geçen hafta operasyon yapılmış ve eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanma ger

Dijital kumpas sırları

SON KULLANMA TARİHİ AYNI

Savcı Okan Bato, aramalarda bulunduğu belirtilen harddisk ve flash diskleri TÜBİTAK'a gönderdi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na 7 Ekim'de ulaşan TÜBİTAK raporunda önemli iddialara yer verildi.

Rapora göre, çetenin yöneticisi ve koordinatörü olduğu öne sürülen 2 üniversiteli Safiye Köten ve Narin Korkmaz'ın evlerinde bulunan hardisklerin son kullanıldığı tarih aynıydı: 28 Mart 2012. Örgütün lideri olduğu ileri sürülen Bilgin Özkaynak'ın Sapanca'daki evinde bulunan harddiskin formatlanma tarihi de yine 28 Mart 2012'yi gösteriyordu. Bu 3 ismin gözaltına alındıkları 9 Mayıs 2012 tarihine kadar harddiskleri hiç kullanmadığı görülüyordu. Sanıklardan Deniz Üsteğmen Onur Süer, Deniz Üsteğmen Sunay Akkaya,Meryem Bağcı ve Songül Akdin'ün evinde ele geçirildiği ileri sürülen dijital verilerin incelemesi de bir başka ilginç sonucu ortaya koydu. Bu kişilerin evlerinde ele geçirilen harddiskler ve hafıza kartları 2011'de oluşturulmuş, gözaltına alındıkları 9 Mayıs 2012 tarihine kadar hiç işlem görmemişti.

TEK SEFERDE YÜKLENDİ

İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın raporla ilgili değerlendirmesi şöyle: "Şahıslara ait olduğu iddia edilen diskler içerisinde oluşturulan dosyalara bakıldığında genelde belirli bir zaman dilimi içinde yüklendiği ve son erişim tarihinin disklerin oluşturma tarihiyle aynı olduğu tespit edilmiştir. Yapılan tespitlerde koordinatörler ve liderde elde edilen verilerin iddia edildiği gibi disklere yüklenmediği görülmüştür. Veriler disklere, tek bir zaman diliminde kısa bir sürede tek seferde yüklenmiştir."

http://www.hurriyet.com.tr/

Haber Kaynağı: HÜRRİYET
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber