Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 18:33 Yorum: 0

DİK Kutlu Doğum Haftası programını açıkladı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Azadi Hareketi, "Kutlu Doğum Haftası" programını açıkladı.Yenişehir ilçesi PTT önünde ortak basın açıklaması yapan DİK ve Azadi...

DİK Kutlu Doğum Haftası programını açıkladı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Azadi Hareketi, "Kutlu Doğum Haftası" programını açıkladı.

Yenişehir ilçesi PTT önünde ortak basın açıklaması yapan DİK ve Azadi Hareketi üyelerine, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri de destek verdi.

Grup adına konuşan DİK yöneticisi Kadri Yıldırım, Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği günün her yıl "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlandığını anımsattı.

DİK'in 2015 yılı "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerinin konusunu, "Hz. Muhammed ve birlikte yaşama ahlakı ile hukuku" olarak belirlediğini kaydetti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"İnsanlık aleminin miladı 622 yılında Mekke'den Medine'ye hicret eden Müslümanlar, siyahi Habeşiler, Medineli Ensar, müşrik Araplar ve Yahudiler olmak üzere dilleri renkleri inançları birbirinden farklı olan dört veya beş toplumsal sınıfın temsilcileri tarafından imzalanan bu birlikte yaşama modeli 14 asır sonra bile yakalanmış değildir. Hicretten sonra adı geçen toplumsal nüfuslar tespit edilmiştir. Bu sınırlar içerisinde ağaç kesmek, ot koparmak ve hayvan avlamak yasaklanarak ekolojik denge gözetlenmiştir."

DİK ve Azadi Hareketi'nin düzenleyeceği etkinliklerin takvimi ise şöyle:

Mardin ve Iğdır 11 Nisan, 12 Nisan Bitlis, Şırnak, Bismil ve Gaziantep, 14 Nisan Hakkari, 16 Nisan Doğubayazıt, Karayazı ve Viranşehir, 17 Nisan İzmir ve Siirt, 18 Nisan Diyarbakır, Van, İstanbul ve Ankara, 19 Nisan Şanlıurfa, Batman ve Mersin, 20 Nisan Erciş.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber