Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Kasım 2015 - 15:00 Yorum: 0

Din görevlilerine 'Rotasyon sorunu' çözülüyor

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din görevlilerini rahatsız eden 'rotasyon' sorununun tümden çözüldüğü müjdesini verdi.

Din görevlilerine 'Rotasyon sorunu' çözülüyor

MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Türkiye genelindeki din görevlileri için büyük bir önem arz eden 'rotasyon' meselesinde Vahdet aracılığıyla müjdeyi verdi. Bayraktutar, "Bu konuda din görevlilerimiz rahat olsun ve hiçbir endişeye kapılmasın. BaşbakanAhmet Davutoğlu'na durumu ilettik. Başbakanımız da bizzat 'Bu iş bitmiştir' dedi ve çoğu görevliyi zor duruma sokan rotasyon engelini kaldıracağını duyurdu" dedi.

EZİYET EDİLMEDEN ÇÖZÜM BULUNSUN

Devlet memurlarının tayin ile her yere gönderilebileceğini ancak tayin edilirken o görevliye eziyet edilmeden kişinin ailevi, sosyal, hukuki, psikolojik ve sosyolojik her türlü durumunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bayraktutar, "Hiç kimse ömür boyu bu camide görev yapacaksın diyemez. İsteyen bilgi kapasitesine göre başardığı ölçüde istediği yere gidebilir. Bizim karşı çıktığımız konu ise rotasyona 25 yıldan başladılar, adamın emekliliğine üç ay var, kişi rotasyona sokuluyor. Bu kadar yıl beklemişsiniz üç ay daha bekleyin ne olur ki işte. Biz bu yanlışa karşı çıktık. Baktık ki Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bu konuda bize umut vermiyor. DİB'den müsaade istedik ve biz de konuyu mecbur Başbakanlığa taşıdık. Başbakanımız da bu sesimize kulak verdi" diye konuştu.

ADALETLİ ROTASYONA MÜSAADE

BAYRAKTUTAR, "Bunun yanında biz de istiyoruz taşradakiler, şehirlere gelsin. Bizim din görevlilerimizin yüzde 25'i şehirlerde yüzde 75'i taşrada görev yapıyor. Rotasyon olacaksa ki biz de ancak buna müsaade ederiz. İl ve ilçe müftülükleri nezdinde isteyen ve sıkıntılı olan din görevlileri tespit edilip ihtiyaca göre rotasyon uygulanmalıdır. Bulunduğu yerde görev yapmayan, cemaatiyle problemler yaşayanlar varsa tabi ki onlar rotasyona sokulsun. Böyle yapılan rotasyona bizler de destek vereceğiz bunun dışında başka türlü rotasyona her türlü karşı çıkacağız" dedi.

Vahdet Gazetesi

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber