Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Diyarbakır'da öğrencilere "polislik" anlatıldı

Diyarbakır'da "Okullarda Güvenli Eğitim" projesi kapsamında 217 bin öğrenciye polisin görevi hakkında bilgi verildi

Diyarbakır'da öğrencilere 'polislik' anlatıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "Okullarda Güvenli Eğitim" projesiyle 217 bin öğrenciye "polislik" anlatıldı.

Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen "Okullarda Güvenli Eğitim" projesi ile öğrencilere polisin görevleri hakkında bilgi verildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mevlüt Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polise karşı ön yargıları kırmak ve öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Proje kapsamında 186 okulda 217 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Akkaya, "Amacımız polislik mesleğini çocuklarımıza tanıtmak ve onların her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktır" dedi.

Güvenli internet, çevreye karşı duyarlılık, suçla karşılaşıldığında polisle iletişim konularını da öğrencilere anlattıklarını kaydeden Akkaya, "Öğrencilerimiz projeyi çok olumlu bir şekilde değerlendirdiler ve bize destek oldular. Çocuklarla iletişimin ne kadar etkili olduğunu gördük" ifadesini kullandı.

Projeyle ana sınıflarda okuyan öğrencilerin olumlu davranış geliştirmesine katkı sunmayı da hedeflediklerini vurgulayan Akkaya, öğrencilerin polislere yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

- Öğrenciler, projeden memnun

Polise karşı daha önce ön yargısının bulunduğunu ancak projenin ardından bunun değiştiğini vurgulayan 7. sınıf öğrencisi Ali Baran Yılmaz, "Polislerin ne iş yaptığını, bir olay olduğunda nasıl davrandıklarını anlattılar. Şimdi polislik hakkında daha çok bilgiye sahibim. Onların bizi koruyacaklarını biliyorum" diye konuştu.

Öğrenci Zehra Tabak da proje sayesinde polisin görevleri hakkında doğru bilgiler öğrendiğini anlattı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber