Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Ramazan 2015 26 Haziran 2015 - 12:39 Yorum: 0

Doğanşehir'de Çarşı İftarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısıyla kırsal ilçelerde ‘Çarşı İftarı’ programıyla, vatandaşlarla birlikte iftar yapıyor.

Doğanşehir'de Çarşı İftarı

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısıyla kırsal ilçelerde ‘Çarşı İftarı’ programıyla, vatandaşlarla birlikte iftar yapıyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez bu yıl gerçekleştirilen ‘Çarşı İftarı’ programının ilki, Doğanşehir ilçesinde düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra; Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Doğanşehir Kaymakamı Vahap Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu ve Doğanşehir protokolü ile binin üzerinde Doğanşehirli vatandaş katıldı.

Başkan Çakır ve vatandaşlara teşekkür

Doğanşehir İlçesi çarşı meydanında düzenlenen programda, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük yaptığı konuşmada iftar yemeğini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile iftar yemeğine katılan vatandaşlara teşekkür ederek, “ Büyükşehir Belediyemiz, sağolsun ilk olarak Doğanşehir’de bu iftar yemeğini düzenledi kendisine teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bütün milletimize birlik ve biraberlik versin hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Sofralarını bizlerle paylaştılar

Daha sonra konuşan Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu da, verilen iftar yemeğinin çok anlamlı olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Irgatoğlu, “Kendileri sofralarını bizlerle paylaştılar, sizlere kucak açtılar. Burada aşlarını bizlerle paylaşan büyüklerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Birlikteliğimizin kıymetini bilmemiz lazım

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Doğanşehirli vatandaşlar iftar yemeğinde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma, bolluk, bereket, ibadet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Ramazan ayını Ramazan gibi yaşanmasının herkese nasip olması temennisinde bulunan Başkan Çakır özetle; “Ülkemizde güzel bir huzur ortamı, dayanışma, ve paylaşma var. Bu ayda komşumuzla, akrabalarımızla, dostlarımızla, vatandaşlarımızla iftarlar yapmak nasip oluyor. Bu güzel geleneğin, güzel ibadetin sıcak bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Dolayısıyla biz de bunu vesile kılarak ilçelerimizde ‘çarşı iftarı’ yapalım dedik ve şimdi hep birlikte çarşı meydanında, bir aradayız. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım. Birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız lazım. Çevremizde yaşanan olayları üzüntü ile izliyoruz. İnsanlık dışı olaylar yaşanıyor. İslam coğrafyası kan ağlıyor. O mazlumlara el uzatmakta zorlanıyoruz. Bunlara el uzatan bir tek ülkemiz var. Ülkemizin birlik ve beraberliği çok çok önemli. Bu ramazanların buna vesile olduğuna inanıyorum. Rabbim güzel günlerde buluşmayı nasip etsin. Nice ramazanlara huzur içerisinde çıkmayı nasip etsin. Sizlerle birlikte olmakta büyük mutluluk duydum. Katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Doğanşehir ilçe merkezinde kurulan ‘Çarşı İftarı’ programında Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu konser verdi.

BÜTÜN İLÇELERDE ‘ÇARŞI İFTARI’ VERİLECEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez uygulanan ve ilki Doğanşehir ilçesinde verilen ‘Çarşı İftarı’ programının bütün kırsal ilçelerde düzenleneceği belirtildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber