Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Doğu'da soğuk hava

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da soğuk hava

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölge genelinde havanın sabah saatlerinde parçalı bulutlu, öğleden sonra Erzurum'da kar ve karla karışık yağmurlu, Erzincan'da ise yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları, Iğdır'da 1, Erzincan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 9, Kars'ta 6, Erzurum'da 5, Bitlis'te 4, Van'da 2, Hakkari ve Muş'ta 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Bitlis'te 3, Ardahan'da 5, Kars ve Erzurum'da 6, Ağrı ve Muş'ta 7, Hakkari'de 8, Van'da 9, Erzincan'da 13, Iğdır'da 14 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 33, Ağrı'da 10, Ardahan'da 1 santimetre ölçüldü. 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasının yarından itibaren kar yağışının etkisi altına gireceği, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta zaman zaman yoğun kar yağışının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, gece bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı, ilgili ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olma konusunda uyardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber