Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Sağlık 18 Ekim 2017 - 12:43 Yorum: 0

Doğum sırasında kafatası çatlayan ve kolu kırılan bebeğin ailesi şikayetçi oldu

Rize'de doğum esnasında kafatası çatlayan ve sağ kolu kırılan bebeğin ailesi, Cumhuriyet Savcılığına ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Doğum sırasında kafatası çatlayan ve kolu kırılan bebeğin ailesi şikayetçi oldu

Rize'de doğum esnasında kafatası çatlayan ve sağ kolu kırılan bebeğin ailesi, Cumhuriyet Savcılığına ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Alınan bilgiye göre, 1 yıllık evli olan Hamdi (25) ve Meryem Kopuz (25) çifti, ilk çocuklarının doğumu öncesinde Rize Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 40 haftalık gebelik süresinin tamamlandığını öğrenen Meryem Kopuz, doktorunun normal doğum yapacağını söylemesini üzerine 25 Eylül 2017 günü hastaneye yattı. Suni sancı verilmeye başlanan Kopuz, akşam saatlerinde doğuma alındı. İddiaya göre, doğuma girerken Kopuz'un yanına gelen bir ebe, doğum zamanının geldiğini ancak doğumun zor geçeceğini ve bebeğin aşağıya inmediğini söyledi. Kopuz'un yengesi de doğuma girerken, bebek kanala girmediği için doktor F.E'nin ısrarı üzerine ebenin üstten bastırarak doğumu sağladığı öne sürüldü. Doğumda bebeğin kafatası çatlarken, sağ kolu da kırıldı.

"Bana oğlumu 12 saat sonra gösterdiler"

Çocuğunun doğumdan kendilerine 12 saat sonra gösterildiğini öne süren baba Hamdi Kopuz, "Daha sonra oğlumun doğum sırasında kafatasının çatladığını ve sağ kolunun da kırıldığını öğrendim. Bana "bunlar olabilir" diye kendilerini savundular. Doğum sırasında ebe doktoru "Normal doğum yapamaz" diye uyarmış ama doktor ısrarla "normal doğum olacak" demiş. Kadın doğum uzmanı F.E. ile ebeler E.K. ve H.H. ile hastaneden şikayetçiyim. Savcılığa da giderek şikayetçi oldum. Ne gerekiyorsa yapılsın. Bu benim başıma gelenler, başkasının başına gelmesin" diye konuştu.

Bebeğinin tedavisinin evde sürdüğünü, eşinin kimse ile görüşmek istemediğini belirten Hamdi Kopuz, suçluların cezalandırılmasını istedi.

Öte yandan, hastane yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Doğum sırasında kafatası çatlayan ve kolu kırılan bebeğin ailesi şikayetçi oldu

Doğum sırasında kafatası çatlayan ve kolu kırılan bebeğin ailesi şikayetçi oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber