Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Eylül 2014 - 18:35 Yorum: 0

Draghi'den Avro bölgesi için karamsar tablo

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Avro bölgesinde ekonomik toparlanmanın hız kaybettiğini ve büyümeye yönelik risklerin açıkça aşağı yönlü olduğunu belirtti.

Draghi'den Avro bölgesi için karamsar tablo

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avro alanında ekonomik toparlanmanın sürat kaybettiğini ve büyümeye yönelik risklerin aleni aşağı yönlü olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonu'nda konuşan Draghi, ' Avro alanında ekonomik toparlanma sürat kaybediyor. Son çeyreklerdeki ılımlı genişlemeye rağmenAvro alanında gayri safi hasıla ikinci çeyrekte durma noktasına geldi. Yaz boyunca elde ettiğimiz ekonomik şartlarla ilgili öncü göstergeler beklentilerden belirgin ölçüde zayıf. Temmuz ayı endüstri üretimi ve endüstri siparişleri verileri iyimserlik için kimi nedenler yaratsa da son anket göstergeleri ağustostaki seri düşüşün durduğu anlamında bir bulgu sunmuyor' ifadelerini kullandı.

Draghi, kabul edilemez derecede yüksek işsizlik ve kredilerde devam eden zayıflığın Avro alanında toparlanmanın gücüne gem vuracağını vurguladı. 'Beklenen genişlemeyi çevreleyen riskler aleni aşağı yönlü' diyen Draghi, bilhassa artan jeopolitik tansiyonun, iş dünyası ve tüketici güvenini köreltebileceği uyarısında bulundu.

Draghi, Avro alanında ağustosta yüzde 0,4 düzeyinde açıklanan enflasyonun, ati aylarda düşük kalmasını ve önümüzdeki 2 yılda kademeli yükselmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber