Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Mart 2015 - 10:18 Yorum: 0

DT Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

Bulgaristan'dan tiyatro ekibi, "Boyacı" oyununu sahneye koyacak

DT Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde devam eden Devlet Tiyatroları (DT) Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'nde, Bulgaristan Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu tarafından "Boyacı" adlı oyun sahnelenecek.

Bursa Devlet Tiyatrosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, oyun, 18-19 Mart'ta saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Behlüldane Tor üstleniyor.

Oyunun konusu şöyle:

"Doktor Ahmet, 6 günlük seyahate çıkacaktır ve muayenehanesini boyatmak ister. Arkadaşı Turgut'un tanıdığı boyacı ile anlaşır. Boyacı, karısıyla çalışmaya başlayacağı sırada muayenehaneye, fenalaşan Halit girer ve orada bayılır. Boyacı Kadir, Halit'i ayıltmayı başarır. Bu sırada Halit, Kadir'i doktor sanarak ona yüklüce bir para verir. Maddi olarak zor durumda olan Kadir ve eşi bir yandan boya yaparken diğer yandan doktorluk da yapıp para kazanabileceklerini düşünür ve Doktor Ahmet'in yurt dışında olduğu bu 6 günü değerlendirmeye karar verir ama işler umdukları gibi gitmeyecek ve ortalık çok karışacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber