Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 14 Nisan 2014 - 20:43 Yorum: 0

DÜ'de iki profesör istifa etti

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu görevlerinden istifa etti

DÜ'de iki profesör istifa etti

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu görevlerinden istifa etti.

DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, AA muhabirine iki profesörün istifasını doğrulayarak, bu istifalarla ilgili dilekçelerin geçen hafta rektörlüğe ulaştığını belirtti. İstifaların "DÜ'deki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgisinin bulunmadığını" söyleyen Eyigün, istifaların kabul edildiğini ve resmi işlemlerin bu hafta sonuçlandığını bildirdi. 

Prof. Dr. Eyigün, istifalar sonucu boşalan iki göreve yeni isimlerin atanacağını açıkladı.

İstifası doğrulanan Prof. Dr. Aytekin Sır ise mesleğinin idarecilik olmadığını, bilimsel çalışmalara daha fazla vakit ayırmak amacıyla görevinden istifa ettiğini kaydetti. Prof. Dr. Sır, "İstifamın DÜ'de son günlerde gelişen durumla bir ilgisi yok. İstifa dilekçemi geçen hafta sunmuştum. İşlemler yeni tamamlandığı için bu haftaya denk geldi. Tamamen bir tesadüftür" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber