Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Nisan 2015 - 16:03 Yorum: 0

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Selçuklu Belediyesi, "Otizm İçin Mavi Işık Yak" etkinliği gerçekleştirdi

Dünya Otizm Farkındalık Günü

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla "Otizm İçin Mavi Işık Yak" etkinliği düzenledi. 

Otizme dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde Selçuklu Belediyesi hizmet binası, otizmi temsil eden mavi renge boyandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen etkinlikle Konya ve tüm Türkiye'ye bir mesaj ilettiklerini belirterek, otistik çocuklar ve ailelerinin hayatının daha kolay olması temennisinde bulundu.

Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yağcı ise Türkiye'de ilk olacak Otizm Yaşam Merkezi ve diğer gayretlerinden dolayı Başkan Altay'a teşekkür etti.

Derneğin başkan yardımcısı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, sosyal projede bilinç ve farkındalık oluşturmak için bir araya gelindiğini kaydetti.

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezinin Türkiye'de ilk olacağına işaret eden Kırbıyık, "Bu güzel yatırım için Selçuklu Belediye Başkanımızı kutluyor, öncülük edenlere de teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu Belediyesi çevresinde Otizm Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Etkinliğe, otizmli çocuklar ve aileleri, otizm gönüllüsü dernekler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber