Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 04 Ağustos 2013 - 15:17 Yorum: 0

Dünyanın en fakir ülkesine Türkiye’nin eli uzandı

Dünyanın en fakir ülkesi olarak kabul edilen Bangladeş’te Cansuyu Derneği, 10 Bin kişiye Ramazan kumanyası dağıttı.

Dünyanın en fakir ülkesine Türkiye’nin eli uzandı

MALATYA GÜNCEL - 150 bin metrekare yüzölçümü ve 160 milyon nüfusu ile dünyanın en yoğun nüfusuna sahip olan ve dünyanın en fakir ülkesi olarak kabul edilen Bangladeş’te Cansuyu Derneği, 10 Bin kişiye Ramazan kumanyası dağıttı.

10 BİN KİŞİNİN İHTİYACI KARŞILANDI

Başkent Dakka’ya bağlı on ayrı bölgede gerçekleştirilen gıda dağıtım çalışmalarında iki bin adet gıda kolisi, ortalama 10 Bin ihtiyaç sahibi insana ulaştırıldı. Gerçekleştirilen gıda dağıtımları ile Mir Hazirbak, Demra, Old Dhaka, Uttora 8., Uttora, Saidabad, Shodurgat, Pollobi, Adabor, Polton, Kilgau, Shobuzbarg, Ramna ve Lalbak bölgelerinde 10 bin kişinin bir aylık gıda ihtiyacı karşılandı. Ramazan kolilerinde sıvı yağ, pirinç, şeker, mercimek, hurma gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunmaktaydı. 

KALPLERE YANSIYAN HUZUR

Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin Bangladeş yardımlarını organize eden Turgay Ayvazoğlu, yaptığı değerlendirmede Ramazan’ın bereketini Bangladeşli kardeşlerimizle paylaştıklarını ifade ederek; “Yokluğun ve yoksulluğun her metrekarede bütün yoğunluğu ile hissedildiği, bir lokma ekmek parası için saatlerce ter döküp günün sonunda eline sadece 3 dolar geçen insanların ülkesi Bangladeş'teyiz. Tek amacımız Türkiye'den almış olduğumuz emanetleri başkent Dakka civarında bulunan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bir an evvel ulaştırmak. İhtiyaç sahiplerinin, emanetlerini teslim aldıklarında yüzlerinde beliren tebessüm, o tebessüme sebep olan bağışçının kalbindeki huzuru yansıtıyor adeta” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber